PUIGDEMONT CONVOCA UNA REUNIÓ D’URGÈNCIA AMB ELS CAPS INDEPENDENTISTES

Carles Puigdemont ha convocat una reunió d’urgència a Suïssa amb els principals agents de l’independentisme per analitzar els darrers esdeveniments, especialment el pacte de Junts per Catalunya amb el PSC per governar la Diputació de Barcelona. Durant el cap de setmana, el president legítim es reunirà a Ginebra amb Quim Torra i representants d’ERC, CUP, ANC i Òmnium.

No és gens descartable que Marta Rovira i Anna Gabriel participin en les converses; la secretaria general d’ERC i l’exdiputada de la CUP resideixen a la ciutat helvètica des de la seva marxa a l’exili. En les darreres setmanes s’ha especulat molt sobre el paper que pot adoptar Rovira en el dia a dia d’ERC, sobretot a partir de l’anunci d’Oriol Junqueras d’optar a la reelecció com a president del partit en el pròxim Congrés Nacional.

Maragall: Esquerra és la primera força “

Ernest Maragall ha reivindicat Esquerra Republicana com “la primera i gran força” de Catalunya. El líder dels republicans a l’Ajuntament de Barcelona creu que després del pacte de Junts per Catalunya i el PSC a la Diputació “tot queda més clar i toca assumir la responsabilitat del lideratge polític i institucional”.

Pel que fa l’estratègia que ha de seguir l’independentisme, Maragall opina que “cal retrobar el sentit real de la paraula unitat i a la vegada redefinir el significat del binomi unitat – diversitat”. ERC vol anar per aquest camí, “sense xantatges i lliçons d’aquells que accepten un joc antinatural”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-7-2019)

360 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: