PUIGDEMONT, DAVANT EL SUPLICATORI: ” A VEURE SI EL PSOE VOTAR√Ä AMB VOX “

Car¬≠les Puig¬≠de¬≠mont t√© ‚Äúespe¬≠ran¬≠ces‚ÄĚ de man¬≠te¬≠nir la immu¬≠ni¬≠tat davant un supli¬≠ca¬≠tori que con¬≠si¬≠dera que √©s ‚Äúpol√≠tic‚ÄĚ. ‚ÄúEstem pre¬≠pa¬≠rad√≠ssims per a aquest nou repte‚ÄĚ, ha dit Puig¬≠de¬≠mont poc despr√©s que s‚Äôanunci√©s al ple¬≠nari de l‚ÄôEuro¬≠cam¬≠bra el supli¬≠ca¬≠tori pre¬≠sen¬≠tat pel Tri¬≠bu¬≠nal Suprem con¬≠tra ell i Toni Com√≠n. Puig¬≠de¬≠mont ha asse¬≠gu¬≠rat que tenen ‚Äúclar‚ÄĚ que tenen ‚Äúra√≥‚ÄĚ. ‚Äú√Čs evi¬≠dent que tenim espe¬≠ran¬≠ces de gua¬≠nyar-lo. Tenim raons de fons‚ÄĚ, ha dit. Abans de l‚Äôanunci del supli¬≠ca¬≠tori al ple, la defensa de Puig¬≠de¬≠mont i Com√≠n ja va pre¬≠sen¬≠tar un recurs al Tri¬≠bu¬≠nal Suprem perqu√® con¬≠si¬≠dera que la com¬≠pet√®ncia per dema¬≠nar el supli¬≠ca¬≠tori a l‚ÄôEuro¬≠cam¬≠bra √©s del minis¬≠teri de Just√≠cia i no de l‚Äôalt tri¬≠bu¬≠nal. Segons ha expli¬≠cat Puig¬≠de¬≠mont, ja han noti¬≠fi¬≠cat als euro¬≠di¬≠pu¬≠tats que hau¬≠ran de deci¬≠dir si els aixe¬≠quen la immu¬≠ni¬≠tat o no d‚Äôaquesta q√ľesti√≥.

Puig¬≠de¬≠mont ha remar¬≠cat que l‚ÄôEuro¬≠cam¬≠bra ‚Äúsegur que ser√† neu¬≠tral‚ÄĚ durant el pro¬≠ce¬≠di¬≠ment. ‚ÄúQuan vam deci¬≠dir pre¬≠sen¬≠tar-nos a les elec¬≠ci¬≠ons, ten√≠em un mapa clar del que pas¬≠sa¬≠ria. Conei¬≠xem el recor¬≠re¬≠gut, sabem quins s√≥n els nos¬≠tres punts forts‚ÄĚ, ha subrat¬≠llat.

A m√©s, l‚Äôeuro¬≠di¬≠pu¬≠tat de Junts ha pre¬≠gun¬≠tat al PSOE si votar√† amb un par¬≠tit ‚Äúfei¬≠xista‚ÄĚ com Vox en el supli¬≠ca¬≠tori. ‚ÄúTot el que han fet a la inves¬≠ti¬≠dura era pur tea¬≠tre?‚ÄĚ, s‚Äôha pre¬≠gun¬≠tat.

Recurs al Suprem

L‚Äôequip legal de Puig¬≠de¬≠mont i Com√≠n va pre¬≠sen¬≠tar un recurs dime¬≠cres al Tri¬≠bu¬≠nal Suprem con¬≠tra el supli¬≠ca¬≠tori en con¬≠si¬≠de¬≠rar que la com¬≠pet√®ncia per fer aquesta petici√≥ a l‚ÄôEuro¬≠cam¬≠bra √©s del Minis¬≠teri de Just√≠cia i no de l‚Äôalt tri¬≠bu¬≠nal. En con¬≠cret, reclama que es deixi ‚Äúsense efecte‚ÄĚ l‚Äôemissi√≥ del supli¬≠ca¬≠tori i la seva ree¬≠missi√≥ al Par¬≠la¬≠ment Euro¬≠peu.

Con­fia en entrar al grup Verds/ALE

Puig¬≠de¬≠mont encara con¬≠fia entrar al grup Verds/ALE. Mal¬≠grat que el co-pre¬≠si¬≠dent del grup a l‚ÄôEuro¬≠cam¬≠bra, Phi¬≠lippe Lam¬≠berts, con¬≠si¬≠dera la petici√≥ d‚Äôentrada de Puig¬≠de¬≠mont i Com√≠n un ‚Äúpro¬≠blema‚ÄĚ per la seva pro¬≠xi¬≠mi¬≠tat als fla¬≠mencs de l‚ÄôN-VA, Puig¬≠de¬≠mont ha asse¬≠gu¬≠rat que no li ‚Äúconsta cap decisi√≥‚ÄĚ del grup sobre la seva petici√≥. Segons Puig¬≠de¬≠mont, l‚Äôopini√≥ de Lam¬≠berts √©s ‚Äúa t√≠tol indi¬≠vi¬≠dual‚ÄĚ i no repre¬≠senta el posi¬≠ci¬≠o¬≠na¬≠ment del grup. ‚ÄúEspe¬≠rem entrar-hi perqu√® vam fer la petici√≥ fa mesos i no hem rebut cap res¬≠posta nega¬≠tiva al res¬≠pecte. √Čs l‚Äôespai del qual voldr√≠em for¬≠mar part‚ÄĚ, ha asse¬≠gu¬≠rat Puig¬≠de¬≠mont, que ha subrat¬≠llat que tenen ‚Äúels matei¬≠xos drets‚ÄĚ que la resta d‚Äôeuro¬≠di¬≠pu¬≠tats mal¬≠grat no tenir grup. Els Verds/ALE han con¬≠vo¬≠cat la set¬≠mana vinent un comit√® de con¬≠ci¬≠li¬≠aci√≥ per abor¬≠dar la petici√≥ de Puig¬≠de¬≠mont i Com√≠n.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (16-2-2020)

224 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: