PUIGDEMONT DENUNCIA LA POLITITZACIÓ DEL SUPLICATORI A L’EUROCAMBRA: LA BATALLA CONTINUARÀ FORA

( JÚLIA MANRESA )

Brussel·les”La decisió era previsible, però no per això deixa de ser lamentable”. Així ha reaccionat l’expresident Carles Puigdemont a la votació d’aquest dimarts al comitè d’Afers Jurídics favorable a retirar-los la immunitat parlamentària a ell, a Toni Comín i a Clara Ponsatí. L’eurodiputat de Junts per Catalunya Lliures Per Europea ha criticat la politizació de tota la tramitació del suplicatori després que parlamentaris del PP, Cs i Vox haguessin celebrat el resultat de la votació i de les irregularitats que, segons Puigdemont, hi ha hagut al llarg del procés. Els eurodiputats de Junts diuen que continuaran “lluitant” fins al final, en referència a la votació en ple de d’aquí dues setmanes que haurà de confirmar la decisió, però reconeixen que “el més possible” és que el ple els acabi retirant la immunitat. Per això, ja avisen que recorreran contra la decisió definitiva i les irregularitats del procés davant la justícia europea: “La batalla continua fora de l’Eurocambra”.

“Han pogut veure la reacció de satisfacció del partit feixista Vox, el PP i Cs, cosa que demostra la naturalesa política del procediment”, ha dit l’expresident, que interpretava així les reaccions posterios a la votació com una prova més de la politització del suplicatori. Després que es conegués el resultat del vot secret (15 vots a favor, 8 en contra i 2 abstencions), el president del comitè, Adrián Vázquez, de Ciutadans, va emetre un comunicat en vídeo en què afirmava: “Hem complert el que vam prometre, el procés no ha sigut un circ, hem aconseguit que el procés es fes amb totes les garanties, tota la transparència. Una demostració més que al Parlament Europeu les normes es compleixen”.

El mateix feia l’eurodiputat de Vox Jorge Buxadé celebrant el “gran dia” que significava l’aprovació de l’informe del seu “company”, l’eurodiputat ultraconservador búlgar Angel Dzhambazki. També van piular Inés Arrimadas i Pablo Casado celebrant la votació. En el cas del Partit Popular, els seus dos eurodiputats membres del comitè d’Afers Jurídics, Esteban González Pons i Javier Zarzalejos, emetien un comunicat en què valoraven “molt positivament” la decisió. “Els tres eurodiputats estan avui una mica més a prop de ser posats a disposició de la justícia espanyola”, afirmaven.
Informa:ARA.CAT (24-2-2021)

219 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: