PUIGDEMONT: ” EL GOVERN ARAGONÈS ÉS EL MEU GOVERN “
El president de JxCat, Carles Puigdemont, ha manifestat públicament el seu suport al govern “Aragonès-Puigneró”, com ell l’anomena. Un suport explícit que arriba després de situacions, especul·lacions i acusacions que havien enrarit l’ambient entre les dues formacions i que fins i tot havien provocat que es comencés a parlar de l’existència de dos corrents dins del partit, la Puigdemontista, contrària o al menys no massa entusiasta amb l’acord de legislatura, i la Sanchista, representada pel secretari general, Jordi Sànchez, màxim artífex de les negociacions.
El Govern Torra-Aragonès era el meu. El Govern Aragonès-Puigneró també és el meu. Gràcies a les conselleres i consellers que heu assumit una de les legislatures més dramàtiques i difícils; gràcies als qui assumiu des d’avui el repte i l’honor de dirigir el país. Ànims i corarge!
— Carles Puigdemont (@KRLS) May 26, 2021
Cal recordar que abans que Jordi Puigneró acceptés la vicepresidència de la Generalitat, fins a dos pesos pesants de Junts, pròxims a Puigdemont, la diputada Elsa Artadi i el vicepresident del partit, Josep Rius, van refusar convertir-se en el número 2 d’Aragonès. El president de JxCat, Carles Puigdemont, ha manifestat públicament el seu suport al govern “Aragonès-Puigneró”, com ell l’anomena. Un suport explícit que arriba després de situacions, especulacions i acusacions que havien enrarit l’ambient entre les dues formacions i que fins i tot havien provocat que es comencés a parlar de l’existència de dos corrents dins del partit, la Puigdemontista, contrària o almenys no massa entusiasta amb l’acord de legislatura, i la Sanchista, representada pel secretari general, Jordi Sànchez, màxim artífex de les negociacions.
Cal recordar que abans que Jordi Puigneró acceptés la vicepresidència de la Generalitat, fins a dos pesos pesants de Junts, pròxims a Puigdemont, la diputada Elsa Artadi i el vicepresident del partit, Josep Rius, van refusar convertir-se en el número 2 d’Aragonès. Una situació a què si va sumar l’afer per l’acomiadament de Pilar Rahola de ‘La Vanguardia, en el que diverses fonts, fins i tot la pròpia afectada, insinuaven que podria deure’s a una decisió per part de la direcció del rotatiu del Grup Godó per apropar-se a ERC, en tant que la periodista i escriptora, és una de les grans bèsties negres dels republicans. Així, Puigdemont, va llençar una piulada molt explícita i gens dissimulada en què apuntava cap a l’autoria dels seus socis: “A Madrid i a més A PROP també, et volen en silenci” i “AMB ACORDS i desacords, no podem ser si no som lliures”.
Amb anterioritat, l’eurodiputat havia estat 5 dies sense manifestar-se a les xarxes sobre el pacte entre ERC i JxCat, silenci que va trencar per felicitar el dia de la seva investidura al 132è president de la Generalitat, Pere Aragonès.
Carles Puigdemont no va voler intervenir, quan es van reprendre les negociacions i semblaven de nou encallar, malgrat la petició directa d’Aragonès. Aquesta decisió de quedar-se al marge venia segurament motivada per les acusacions poc velades que es va llençar des d’ERC, quan es van trencar per primer cop, que la causa havia estat l’enrocament de Junts en voler imposar el Consell de la República, que presideix el mateix Puigdemont, com un organisme per sobre i tot de la Generalitat, a l’hora de decidir i marcar el curs de l’estratègia independentista i la coordinació a Madrid dels grups parlamentaris d’ERC, JxCat i la CUP.
Amb aquesta piulada Puigdemont sembla voler passar pàgina de polèmiques i regalar-li un baló d’oxigen al president Aragonès, en un moment, on des de certs sectors que es declaren a les xarxes simpatitzants de la figura de l’expresident, criticaven furibundament el nou Govern,a situació a la que si va sumar l’afer per l’acomiadament de Pilar Rahola de ‘La Vanguardia, en el que diverses fonts, fins i tot la pròpia afectada, insinuaven que podria deure’s a una decisió per part de la direcció del rotatiu del Grup Godó per apropar-se a ERC, en tant que la periodista i escriptora, és una de les grans bèsties negres dels republicans. Així, Puigdemont, va llençar una piulada molt explícita i gens dissimulada en la que apuntava cap a l’autoria dels seus socis: “A Madrid i a més A PROP també, et volen en silenci” i “AMB ACORDS i desacords, no podem ser si no som lliures”.
Prèviament, l’eurodiputat havia estat 5 dies sense manifestar-se a les xarxes sobre el pacte entre ERC i JxCat, silenci que va trencar per felicitar el dia de la seva investidura al 132è president de la Generalitat, Pere Aragonès.
Carles Puigdemont no va voler intervindre, quan es van reprendre les negociacions i semblaven de nou encallar, malgrat la petició directa d’Aragonès. Aquesta decisió de quedar-se al marge venia segurament motivada per les acusacions poc velades que es va llençar des d’ERC, quan es van trencar per primer cop, que la causa havia estat l’enrocament de Junts en voler imposar el Consell de la República, que presideix el mateix Puigdemont, com un organisme per sobre i tot de la Generalitat, a l’hora de decidir i marcar el curs de l’estratègia independentista i la coordinació a Madrid dels grups parlamentaris d’ERC, JxCat i la CUP.
Amb aquesta piulada Puigdemont sembla voler passar pàgina de polèmiques i regalar-li un baló d’oxígen al president Aragonès, en un moment, on des de certs sectors que es declaren a les xarxes simpatitzants de la figura de l’expresident, criticaven furibundament el nou Govern.
Informa:RACOCATALA.CAT (26-5-2021)