PUIGDEMONT: ” EL GOVERN DE PERE ARAGONÈS SEMBLA QUE TREBALLI CONTRA LA INDEPENDÈNCIA “

(BERTO SAGRERA)

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ja ha reaccionat a la vista oral del TGUE sobre la seva immunitat celebrada aquest divendres a Luxemburg. “No és una lluita jurídica i individual, és política i col·lectiva”, ha defensat, en una intervenció aquest dissabte a l’Assemblea de Representants del Consell de la República. En aquesta línia, Puigdemont ha reiterat que no s’hi està defensant “personalment” i que l’objectiu de tot plegat és “derrotar l’Estat” davant de la justícia europea. “Per què som a l’exili?”, s’ha preguntat. I ell mateix s’ha respost: “Per defensar una legitimitat i unes institucions”.

L’Assemblea de Representants ha aprofitat la presència del president per preguntar-li sobre les accions concretes que ha de portar a terme el Consell de la República per avançar cap a la independència, de manera que Puigdemont s’ha remès al document Preparem-nos i al llistat d’actuacions que inclou. Entre aquestes accions destaquen algunes com aconseguir un Govern que treballi en la línia del Consell, anar a eleccions, impulsar una mobilització ciutadana permanent, insistir en la pedagogia i la formació i mantenir una confrontació permanent amb l’estat espanyol. Respecte d’aquest últim punt, el president ha recordat el que va passar aquest divendres: “El vam fer seure a la banqueta del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE)”.

Estratègia compartida, unitat i el Govern
Tanmateix, alguns dels representants li han retret la insistència en aquest document perquè ja té dos anys i calen actuacions més concretes — algú fins i tot ha arribat a proposar que el Consell de la República es presenti a eleccions. Puigdemont s’ha limitat a dir que es tracta d’un text “vigent”, així com d’un “full de ruta vàlid i inspirador”. “Si em refereixo al Preparem-nos és perquè és un document que ens vincula i no concebo una altra manera de tirar endavant el Consell sense allò que hem debatut tots”, ha afegit. A banda, ha reivindicat la necessitat d’una “estratègia compartida” dins l’independentisme i que cal recuperar la unitat.

“El Consell ha de treballar per fer possible la unitat i hem de molestar, ser la mosca collonera de tots aquells que no volen sentir-ho”, ha proposat, per afegir després que “hi ha gent que viu molt còmoda fora de la unitat”. Poc abans de dir això, el president havia dedicat tota una intervenció a carregar contra l’actual Govern: “La valoració no és bona. I no perquè sigui monocolor, sinó per les raons que han portat a un Govern monocolor. És la constatació de la renúncia a fer servir una majoria que les urnes van expressar com mai ho havien fet”. En aquesta línia, ha suggerit que l’executiu de Pere Aragonès treballa en contra de la independència.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-XI-2022)

124 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: