PUIGDEMONT: ” EL GOVERN MAI NO TINDR√Ä UN SENYOR X D’UNA BANDA COM ELS GAL “

El president Carles Puigdemont s’ha dirigit aquest diumenge directament al president del govern espanyol en funcions, Pedro S√°nchez, a qui ha dit que “el Govern de Catalunya mai no tindr√† a cap senyor X d’una banda armada com els GAL”. Puigdemont ha respost aix√≠ a aquells que volen vincular l’independentisme amb la viol√®ncia, i tamb√© a membres de l’executiu catal√†.

En una videoconfer√®ncia des de Waterloo (B√®lgica) durant l’acte que JxCat ha celebrat aquest mat√≠ davant el centre penitenciari de Lledoners (Barcelona) i en la qual tamb√© ha participat el president Quim Torra, Puigdemont tamb√© ha afirmat que mai no es veur√† a un conseller catal√† “condemnat per segrestar ning√ļ”, referint-se a Jos√© Barronuevo i Rafael Vera.

Puigdemont ha censurat l'”estrat√®gia de criminalitzar a tot l’independentisme”, que ha assenyalat “nom√©s admet una resposta”: “Que usem les armes de la democr√†cia: les paperetes i les urnes”.

Banalitzar el terrorisme

Puigdemont ha reivindicat les respostes sempre “serenes” del moviment independentista davant “episodis violents” com les c√†rregues policials de l’1-O o d’altres com la retirada de lla√ßos grocs amb objectes tallants com ganivets.

“Per√≤ qu√® s’han cregut? Sense cap complex, des de temps remots, hem estat sortint al carrer activament contra el terrorisme i la viol√®ncia”, ha afirmat el president abans de criticar a “tots aquells que banalitzen el terrorisme”.

Junts per Catalunya ūüéó
‚úĒ
@JuntsXCat

‚Ė∂ÔłŹ president @KRLS: “El govern espanyol √©s qui ha provocat aquesta situaci√≥ ins√≤lita de celebrar 4 eleccions en 4 anys. Aquesta mateixa incapacitat de dialogar √©s la que persegueix, empresona i jutja l√≠ders pol√≠tics i socials que han apostat sempre pel di√†leg i la democr√†cia”

Junts per Catalunya ūüéó
‚úĒ
@JuntsXCat
‚Ė∂ÔłŹ president @KRLS: “A l’Estat espanyol, quan ja no tenen m√©s eines, munten espectacles delirants com els que hem viscut aquesta setmana al @parlamentcat. Ens toca fer pol√≠tica des de l’arrel, la democr√†cia i els drets humans. La democr√†cia es defensa exercint-la cada dia”

“Som gent de pau i justament perqu√® volem pau nosaltres fem servir les armes de la democr√†cia”, ha indicat el president, que en vig√≠lies del segon aniversari de l’1-O, ha fet una crida a “estar del costat de la gent que se la juga per la independ√®ncia i la democr√†cia” acudint a les urnes el 10-N.

Informa:ELNACIONAL.CAT (29-9-2019)

238 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: