PUIGDEMONT: ” EL GOVERN MAI NO TINDRÀ UN SENYOR X D’UNA BANDA COM ELS GAL “

El president Carles Puigdemont s’ha dirigit aquest diumenge directament al president del govern espanyol en funcions, Pedro SĂĄnchez, a qui ha dit que “el Govern de Catalunya mai no tindrĂ  a cap senyor X d’una banda armada com els GAL”. Puigdemont ha respost aixĂ­ a aquells que volen vincular l’independentisme amb la violència, i tambĂŠ a membres de l’executiu catalĂ .

En una videoconferència des de Waterloo (Bèlgica) durant l’acte que JxCat ha celebrat aquest matĂ­ davant el centre penitenciari de Lledoners (Barcelona) i en la qual tambĂŠ ha participat el president Quim Torra, Puigdemont tambĂŠ ha afirmat que mai no es veurĂ  a un conseller catalĂ  “condemnat per segrestar ningĂş”, referint-se a JosĂŠ Barronuevo i Rafael Vera.

Puigdemont ha censurat l'”estratègia de criminalitzar a tot l’independentisme”, que ha assenyalat “nomĂŠs admet una resposta”: “Que usem les armes de la democrĂ cia: les paperetes i les urnes”.

Banalitzar el terrorisme

Puigdemont ha reivindicat les respostes sempre “serenes” del moviment independentista davant “episodis violents” com les cĂ rregues policials de l’1-O o d’altres com la retirada de llaços grocs amb objectes tallants com ganivets.

“Però què s’han cregut? Sense cap complex, des de temps remots, hem estat sortint al carrer activament contra el terrorisme i la violència”, ha afirmat el president abans de criticar a “tots aquells que banalitzen el terrorisme”.

Junts per Catalunya 🎗
✔
@JuntsXCat

▶️ president @KRLS: “El govern espanyol ĂŠs qui ha provocat aquesta situaciĂł insòlita de celebrar 4 eleccions en 4 anys. Aquesta mateixa incapacitat de dialogar ĂŠs la que persegueix, empresona i jutja lĂ­ders polĂ­tics i socials que han apostat sempre pel diĂ leg i la democrĂ cia”

Junts per Catalunya 🎗
✔
@JuntsXCat
▶️ president @KRLS: “A l’Estat espanyol, quan ja no tenen mĂŠs eines, munten espectacles delirants com els que hem viscut aquesta setmana al @parlamentcat. Ens toca fer polĂ­tica des de l’arrel, la democrĂ cia i els drets humans. La democrĂ cia es defensa exercint-la cada dia”

“Som gent de pau i justament perquè volem pau nosaltres fem servir les armes de la democrĂ cia”, ha indicat el president, que en vigĂ­lies del segon aniversari de l’1-O, ha fet una crida a “estar del costat de la gent que se la juga per la independència i la democrĂ cia” acudint a les urnes el 10-N.

Informa:ELNACIONAL.CAT (29-9-2019)

203 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: