PUIGDEMONT: ” EL GOVERN MAI NO TINDRÀ UN SENYOR X D’UNA BANDA COM ELS GAL “

El president Carles Puigdemont s’ha dirigit aquest diumenge directament al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a qui ha dit que “el Govern de Catalunya mai no tindrà a cap senyor X d’una banda armada com els GAL”. Puigdemont ha respost així a aquells que volen vincular l’independentisme amb la violència, i també a membres de l’executiu català.

En una videoconferència des de Waterloo (Bèlgica) durant l’acte que JxCat ha celebrat aquest matí davant el centre penitenciari de Lledoners (Barcelona) i en la qual també ha participat el president Quim Torra, Puigdemont també ha afirmat que mai no es veurà a un conseller català “condemnat per segrestar ningú”, referint-se a José Barronuevo i Rafael Vera.

Puigdemont ha censurat l'”estratègia de criminalitzar a tot l’independentisme”, que ha assenyalat “només admet una resposta”: “Que usem les armes de la democràcia: les paperetes i les urnes”.

Banalitzar el terrorisme

Puigdemont ha reivindicat les respostes sempre “serenes” del moviment independentista davant “episodis violents” com les càrregues policials de l’1-O o d’altres com la retirada de llaços grocs amb objectes tallants com ganivets.

“Però què s’han cregut? Sense cap complex, des de temps remots, hem estat sortint al carrer activament contra el terrorisme i la violència”, ha afirmat el president abans de criticar a “tots aquells que banalitzen el terrorisme”.

Junts per Catalunya 🎗
✔
@JuntsXCat

▶️ president @KRLS: “El govern espanyol és qui ha provocat aquesta situació insòlita de celebrar 4 eleccions en 4 anys. Aquesta mateixa incapacitat de dialogar és la que persegueix, empresona i jutja líders polítics i socials que han apostat sempre pel diàleg i la democràcia”

Junts per Catalunya 🎗
✔
@JuntsXCat
▶️ president @KRLS: “A l’Estat espanyol, quan ja no tenen més eines, munten espectacles delirants com els que hem viscut aquesta setmana al @parlamentcat. Ens toca fer política des de l’arrel, la democràcia i els drets humans. La democràcia es defensa exercint-la cada dia”

“Som gent de pau i justament perquè volem pau nosaltres fem servir les armes de la democràcia”, ha indicat el president, que en vigílies del segon aniversari de l’1-O, ha fet una crida a “estar del costat de la gent que se la juga per la independència i la democràcia” acudint a les urnes el 10-N.

Informa:ELNACIONAL.CAT (29-9-2019)

287 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: