PUIGDEMONT, EL VERITABLE L√ćDER DE L’INDEPENDENTISME

La presentaci√≥ de Carles Puigdemont en els actes de Junts per Catalunya (JxCat) √©s un dels plats forts dels m√≠tings de la formaci√≥. La manera d’introduir-lo varia en funci√≥ de qui fa de teloner, per√≤ ja fa dos dies que l’encarregada de fer-ho √©s Elsa Artadi, que fa servir aquesta f√≥rmula exacta: “El veritable l√≠der de l’independentisme”. Aquest dissabte, des del Mercat de Sant Antoni, ha completat la f√≥rmula amb altres apreciacions. Puigdemont, segons ella, √©s “qui fa sortir la gent al carrer”, qui fa que la ciutadania “lluiti”, i qui “far√† guanyar” la independ√®ncia. L’expresident veu la intervenci√≥ d’Artadi a trav√©s d’una pantalla i parla d’un “efecte remuntada” per a JxCat.

Les sensacions a la sala de m√†quines de la formaci√≥ s√≥n bones pel que fa a les europees. Consideren factible no nom√©s l’entrada de Carles Puigdemont, sin√≥ tamb√© la de Toni Com√≠n. Fins i tot hi ha qui projecta un esc√≥ per a Clara Ponsat√≠ si la participaci√≥ puja i JxCat recull vots inesperats. La candidatura, conscient que a les municipals hi pot haver un retroc√©s en favor d’ERC, juga la carta de l’expresident en el primer duel directe entre ell i Oriol Junqueras des del 21-D. El candidat republic√†, des de la pres√≥ de Soto del Real, assegura que qui pot explicar millor la repressi√≥ √©s un pres, per√≤ Puigdemont demana “multiplicar” el suport a l’exili per augmentar-ne la influ√®ncia.

El candidat de JxCat a Brussel¬∑les, que al cap d’una estona participa en el m√≠ting a Terrassa, assegura que cal optar per un “vot √ļnic” el 26-M. La gran aspiraci√≥ √©s que les paperetes que vagin cap a Puigdemont vagin acompanyades de suport als caps de cartell municipals de l’espai postconvergent. CiU va aconseguir 668.892 vots l’any 2015, i aspira a seguir disputant per ser la primera for√ßa. Aquest cop, sost√© l’expresident, no es pot emetre un “vot dual”, sin√≥ que s’ha de concentrar tot cap a JxCat. Es pot donar la circumst√†ncia que Puigdemont venci en clau europea per√≤ ERC sigui la primera for√ßa local. Un escenari que suposaria un √®xit evident per al candidat, per√≤ preocupant per a l’espai que lidera en clau municipal, b√†sic per a l’estructura del PDECat.

Forn, un candidat tranquil

El reclam a Barcelona √©s Quim Forn, un candidat de tarann√† tranquil que exhibeix un somriure cada vegada que apareix per videconfer√®ncia. Posa cara a aquella frase que fan servir els familiars dels presos segons la qual s√≥n ells els qui animen els visitants quan els reben a Soto del Real. Forn, a qui Xavier Trias va promocionar com a alcaldable abans que fes el salt com a conseller d’Interior, t√© la ciutat al cap i t√© una obsessi√≥: “passar el rasclet” per conv√®ncer els indecisos. Una de les maneres de conv√®ncer-los, segons Artur Mas, √©s explicar la gesti√≥ de Forn durant els atemptats del 17-A.

Forn, en tot cas, evita atacs directes a altres rivals -paper reservat a Artadi, que en pocs mesos ha mutat d’eficient pe√ßa clau del Govern a portar el pes p√ļblic d’una campanya com la de Barcelona- i es dedica a elogiar la transversalitat de la candidatura. No va ser gens senzill confegir-la, per√≤ finalment totes les √†nimes sorgides de l’antiga Converg√®ncia es van posar d’acord. Ara nom√©s falta que les apostes de Puigdemont, el “veritable l√≠der de l’independentisme” segons proclama la candidatura, triomfin a les urnes amb el “vot √ļnic” que reclamen per al 26-M.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (18-5-2019)
289 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: