PUIGDEMONT, ELS PRESOS DE JxCAT I QUATRE CONSELLERS, BAIXES DEL PDECat

Escalada de baixes al PDECat. El president Carles Puigdemont, Jordi Turull, els consellers Damià Calvet, Meritxell Budó, Miquel Buch i Jordi Puigneró, tots els diputats al parlament menys Marc Solsona i Lluís Font, i la diputada al congrés espanyol i vice-presidenta del partit, Míriam Nogueras,també han comunicat la seva baixa del PDECat. Puigdemont ha explicat que s’ha donat de baixa del partit, una decisió que arriba després que s’hagi conegut la demanda que el partit ha presentat contra JxCat per la utilització de les sigles. ‘Acabo de comunicar a David Bonvehí, president del PDECat, la meva decisió de donar-me de baixa del partit que presideix. Continuaré treballant, ara com a president de JxCat, per a mantenir una relació cordial entre les dues formacions’, ha escrit.

El president del PDECat, David Bonvehí, ha respost que continuaran treballant per la independència i ha expressat el reconeixement i respecte per Puigdemont.

A primera hora de la tarda, Jordi Turull també ha anunciat que deixa el PDECat en una carta a la militància. Segons que ha pogut confirmar l’ANC, Josep Rull i Joaquim Forn també faran el pas les pròximes hores.

Aquestes baixes s’han produït just després de la conferència de premsa de Marc Solsona, portaveu del PDECat, on ha restat importància al degoteig de baixes que s’han produït des de l’anunci de la demanda civil per a impugnar els acords de l’assemblea de JxCat pels quals prenien el control de la marca. Avui mateix el TSJC ha anunciat que la vista per la demanda, on es decidiran si s’adopten mesures cautelars, serà el 25 de setembre.

Bonvehí va continuar negociant amb Junts després de portar el partit als tribunals

Aquest cap de setmana s’ha fet públic que els senadors de JxCat –Assumpció Castellví, Josep Maria Cervera, Josep Lluis Cleries, Josep Maria Matamala i Mayte Rivero-, el conseller Lluís Puig i diversos regidors de l’àrea metropolitana de Barcelona s’han donat de baixa del partit.

Informa:VILAWEB.CAT (31-8-2020)

249 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: