PUIGDEMONT, EN LLIBERTAT: “ESPANYA NO PERD OCASIÓ DE FER EL RIDÍCUL “

“Puigdemont queda en llibertat amb l’obligació de comparèixer el dia quatre d’octubre davant el jutge”.
El president ha sortit a peu de la presó d’alta seguretat de Sàsser a les sis d’aquesta tarda.
S’ha mostrat satisfet i ha afirmat: “Espanya no perd ocasió de fer el ridícul”.

El president Carles Puigdemont ha quedat en llibertat a les sis de la tarda d’aquest divendres amb l’obligació de comparèixer davant el jutge italià el dia quatre. Puigdemont ha donat les gràcies a tothom i ha pujat a un cotxe després de caminar entre un núvol de periodistes. El president ha afirmat: “Sabíem que aquestes coses podien passar però també sabem com poden acabar perquè el TJUE es va proncunciar de forma claríssima. Espanya no perd ocasió de fer el ridícul”.

En aquest sentit s’ha mostrat confiat en què tot quedarà en res. Anava acompanyat per la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, que ha remarcat que ara és un ciutadà lliure per moure’s com vulgui, sense concretar què pensa fer en les properes hores. També l’acompanyava la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, que ha anunciat que pensen seguir l’agenda institucional. La defensa de Puigdemont sosté que l’euro ordre que permetria la seva extradició a l’Estat espanyol havia estat retirada i recorda que el mateix TJUE havia aixecat la immunitat a l’eurodiputat comptant que en cas que ho necessités podia activar mesures cautelaríssimes de forma immediata.

Això justament és el que intentarà l’advocat Carlos Boye, que ja prepara l’escrit de sol·licitud d’aquestes mesures que deixarien sense efecte la detenció. El cap de l’oficina del president, Josep Alay, ha afirmat que Puigdemont surt de la presó sense sap mena de mesura cautelar i amb llibertat de moments per sortir d’Itàlia, si ho desitja. Per la seva banda el president de la Generalitat, Pere Aragonès, havia exigit “la posada immediata en llibertat del president Carles Puigdemont”. En una compareixença després d’una reunió d’urgència amb el govern, Aragonès ha demanat que “es retirin les ordres de detenció contra el president Puigdemont i el conjunt de persones represaliades”. Aragonès ha

També ha anunciat que aquesta tarda viatjarà amb el vicepresident Puigneró a la Sardenya. “Vull fer costat al president Puigdemont en aquesta situació tan greu”.

Pere Aragonès ha admès que la detenció de Puigdemont a l’aeroport de l’Alguer “no ajuda gens” al procés de resolució del conflicte polític.

Segons Aragonès, l’estat espanyol “ha enganyat” el tribunal europeu i s’ha demostrat que el sistema judicial espanyol és “anacrònic” i “només busca venjança”. El president també ha llançat un missatge intern, demanant “enfortir aliances” i treballar “més units”.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (24-IX-2021)

260 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: