PUIGDEMONT ESTUDIA ACCIONS LEGALS CONTRA BORRELL PER CRITICAR LES EUROORDRES

Josep Borrell no va trigar a reaccionar desprĂŠs que aquest dilluns la justĂ­cia belga decidĂ­s deixar en suspens el procĂŠs de les euroordres per extradir Carles Puigdemont, Toni ComĂ­n i LluĂ­s Puig a l’espera de saber si tenen o no immunitat parlamentĂ ria. El nou alt representant de la UniĂł Europea i exministre espanyol va criticar amb sarcasme la decisiĂł de la justĂ­cia belga la mateixa tarda, i un dia desprĂŠs la defensa de l’expresident i els exconsellers a l’exili tambĂŠ ha reaccionat. Ja ha avisat que estudia quines mesures legals pot emprendre contra Borrell per haver dubtat de la imparcialitat de la justĂ­cia belga, i ha posat en coneixement de les autoritats judicials belgues les seves declaracions.

“Si les autoritats judicials de Flandes encara no han fet cas de l’euroordre per una coneguda etarra –Natividad JĂĄuregui– a qui es reclama per delictes de sang i que continua a Bèlgica tranquil¡lament perquè els jutges no han considerat oportĂş que sigui jutjada a Espanya… Si això passa des de fa anys, no ens ha d’estranyar que passin altres coses”, va opinar ahir Borrell en declaracions als mitjans desprĂŠs d’un fòrum de ministres d’Exteriors europeus i asiĂ tics celebrat a Madrid.

DesprĂŠs de sentir aquestes declaracions, l’advocat Gonzalo Boye ha respost en una entrevista a TV3 que “Borrell es desprestigia a si mateix i el cĂ rrec que ocupa, perquè tambĂŠ representa Bèlgica com a cap de la diplomĂ cia europea”. Per això Boye ha avisat que emprendran accions legals contra el cap de la diplomĂ cia europea. En un comunicat, Puigdemont, ComĂ­n i Puig expliquen que han presentat una queixa formal davant la ComissiĂł Europea, de la qual Borrell ĂŠs vicepresident. TambĂŠ l’eurodiputada d’ERC Diana Riba ha enviat una carta a la ComissiĂł Europea demanant explicacions sobre aquestes declaracions.

Però en el front del cas judicial obert a Bèlgica, la defensa de Puigdemont ha posat les declaracions de l’exministre en coneixement de la Cambra del Consell (la instĂ ncia judicial que tracta el cas de les seves euroordres). TambĂŠ explica que ha traslladat les declaracions perquè s’emprenguin “les oportunes accions legals en contra seva que, en tot cas, s’exerciran davant la justĂ­cia belga, de la independència de la qual nomĂŠs dubta el senyor Borrell”.

Tot plegat, doncs, s’afegeix a l’entramat judicial que els exiliats estan teixint des de Bèlgica, tant en instĂ ncies europees com a la justĂ­cia del mateix paĂ­s, amb l’objectiu de desactivar la judicialitzaciĂł del procĂŠs independentista a Espanya. Aquesta setmana tambĂŠ s’ha fixat el dia 20 de febrer com la data de la nova vista sobre la demanda civil que van presentar contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per falta d’imparcialitat. A mĂŠs, Puigdemont tambĂŠ tĂŠ oberta una investigaciĂł a Bèlgica sobre els dispositius GPS que es van trobar al seu cotxe, que, segons la seva defensa, van ser posats de manera il¡legal per les autoritats espanyoles.

Informa:ARA.CAT (17-12-2019)

172 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: