PUIGDEMONT EXPLICA A EUROPA COM EL VOLEN “MATAR”

Hi ha moltes formes de parlar de la trobada entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el del govern espanyol, Pedro Sánchez. Alguns titulars destaquen la negativa de Sánchez al referèndum, d’altres, la falta de concreció pel que respecta als terminis. Però el diari El Mundo ha anat un pas més enllà i ha carregat directament contra el president a l’exili, Carles Puigdemont, qui, per la seva banda, no ha volgut fer silenci i ha denunciat davant Europa com el volen matar.
“Matar Puigdemont”

L’obertura de la peça diu així: “Matar Puigdemont, el gran objectiu ocult de la taula de negociació del PSOE i ERC”. “Amb la perspicàcia del murri (a desgrat seu) espanyol, Carles Puigdemont va entendre des d’un principi que la taula de negociació era un artefacte dissenyat pel PSOE per anar consolidant l’aliança estratègica amb ERC i modular les seves diferències i interès comuns, entre els quals hi havia i hi ha eliminar-lo com a actor polític”, comença l’article.

Captura de “Matar Puigdemont, el gran objectiu ocult de la taula de negociació el PSOE i ERC”
Puigdemont ho denuncia davant d’Europa

En una piulada al seu perfil de Twitter, Puigdemont ha escollit la llengua anglesa per fer les següents declaracions: “Matar Puigdemont, una expressió dura en un titular d’un diari espanyol d’avui. Probablement pensen que és una broma divertida”.

“Soc objectiu de campanyes de desinformació i denigració i amenaces de mort, però el millor verb que van decidir utilitzar és… matar”, continua el tuit. Acompanyant l’escrit, hi ha la imatge del titular del rotatiu espanyol.

La reunió entre Sánchez i Aragonès

Respecte a la reunió d’ahir, Pedro Sánchez va extreure dues idees clau: les posicions estan “molt allunyades” i la taula de diàleg ha de treballar “sense pressa però sense pausa”.

Des de la Galeria Gòtica, el president del govern espanyol va tornar a certificar el seu no a les dues principals propostes de la delegació catalana: el referèndum d’autodeterminació i la llei d’amnistia per als represaliats pel procés. La taula de diàleg va estar marcada per l’absència d’un dels quatre partits: Junts per Catalunya.

Per la seva banda, Pere Aragonès tampoc no va amagar les diferències abismals que l’Estat i la Generalitat mantenen en la negociació del conflicte polític. Això no obstant, va defensar el “reinici” de les converses que avui posava en marxa la taula de diàleg i ha advertit que requerirà “temps i perseverança” per començar a aconseguir avenços i que s’haurà de fer “més enllà de terminis molt concrets”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (16-IX-2021)

170 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: