PUIGDEMONT EXPLICA A EUROPA COM EL VOLEN “MATAR”

Hi ha moltes formes de parlar de la trobada entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el del govern espanyol, Pedro SĂĄnchez. Alguns titulars destaquen la negativa de SĂĄnchez al referèndum, d’altres, la falta de concreciĂł pel que respecta als terminis. Però el diari El Mundo ha anat un pas mĂŠs enllĂ  i ha carregat directament contra el president a l’exili, Carles Puigdemont, qui, per la seva banda, no ha volgut fer silenci i ha denunciat davant Europa com el volen matar.
“Matar Puigdemont”

L’obertura de la peça diu aixĂ­: “Matar Puigdemont, el gran objectiu ocult de la taula de negociaciĂł del PSOE i ERC”. “Amb la perspicĂ cia del murri (a desgrat seu) espanyol, Carles Puigdemont va entendre des d’un principi que la taula de negociaciĂł era un artefacte dissenyat pel PSOE per anar consolidant l’aliança estratègica amb ERC i modular les seves diferències i interès comuns, entre els quals hi havia i hi ha eliminar-lo com a actor polĂ­tic”, comença l’article.

Captura de “Matar Puigdemont, el gran objectiu ocult de la taula de negociaciĂł el PSOE i ERC”
Puigdemont ho denuncia davant d’Europa

En una piulada al seu perfil de Twitter, Puigdemont ha escollit la llengua anglesa per fer les segĂźents declaracions: “Matar Puigdemont, una expressiĂł dura en un titular d’un diari espanyol d’avui. Probablement pensen que ĂŠs una broma divertida”.

“Soc objectiu de campanyes de desinformaciĂł i denigraciĂł i amenaces de mort, però el millor verb que van decidir utilitzar ĂŠs… matar”, continua el tuit. Acompanyant l’escrit, hi ha la imatge del titular del rotatiu espanyol.

La reunió entre Sånchez i Aragonès

Respecte a la reuniĂł d’ahir, Pedro SĂĄnchez va extreure dues idees clau: les posicions estan “molt allunyades” i la taula de diĂ leg ha de treballar “sense pressa però sense pausa”.

Des de la Galeria Gòtica, el president del govern espanyol va tornar a certificar el seu no a les dues principals propostes de la delegaciĂł catalana: el referèndum d’autodeterminaciĂł i la llei d’amnistia per als represaliats pel procĂŠs. La taula de diĂ leg va estar marcada per l’absència d’un dels quatre partits: Junts per Catalunya.

Per la seva banda, Pere Aragonès tampoc no va amagar les diferències abismals que l’Estat i la Generalitat mantenen en la negociaciĂł del conflicte polĂ­tic. Això no obstant, va defensar el “reinici” de les converses que avui posava en marxa la taula de diĂ leg i ha advertit que requerirĂ  “temps i perseverança” per començar a aconseguir avenços i que s’haurĂ  de fer “mĂŠs enllĂ  de terminis molt concrets”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (16-IX-2021)

74 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: