PUIGDEMONT I COMÍN DEMANEN ENTRAR AL GRUP DELS VERDS/ALE A L’EUROCAMBRA

Els eurodiputats electes de JxCat Carles Puigdemont i Toni Comín han demanat entrar al grup dels Verds/ALE a l’Eurocambra, segons ha confirmat el mateix conseller en una entrevista a Radio Nacional d’Espanya.

Segons Comín, van presentar una petició formal dijous al subgrup de l’Aliança Lliure Europea (ALE). Comín ha afirmat que aquest espai és “el seu lloc natural” perquè l’ALE està conformada per partits que defensen el dret a l’autodeterminació. El conseller ha explicat que estan mantenint converses amb ERC i altres membres d’ALE i ha assegurat que “no hi haurà cap problema” perquè tant ell com Puigdemont s’integrin al grup.
A preguntes dels periodistes, durant l’entrevista he confirmat q hem demanat la nostra incorporació com a eurodiputats, la de @krls i meva, al grup Verds-ALE (Aliança Lliure Europea) . Ho vam formalitzar ahir per mitjà d’una carta enviada al secretari general del Sub-grup d’ALE.

Els ecologistes i l’ALE conformen una agrupació parlamentària de coalició al Parlament Europeu on, de moment i a l’espera de la formació final dels grups, són la quarta força política. A més d’ERC, el subgrup parlamentari de l’ALE també compta amb els membres de la N-VA flamenca, amb qui Puigdemont té una bona relació. Igualment en formen part el Plaid Cymru de Gal·les, el BNG gallec i l’SNP escocès.
Informa:ELNACIONAL.CAT (7-6-2019)

389 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: