PUIGDEMONT I COM√ćN DEMANEN ENTRAR AL GRUP DELS VERDS/ALE A L’EUROCAMBRA

Els eurodiputats electes de JxCat Carles Puigdemont i Toni Com√≠n han demanat entrar al grup dels Verds/ALE a l’Eurocambra, segons ha confirmat el mateix conseller en una entrevista a Radio Nacional d’Espanya.

Segons Com√≠n, van presentar una petici√≥ formal dijous al subgrup de l’Alian√ßa Lliure Europea (ALE). Com√≠n ha afirmat que aquest espai √©s “el seu lloc natural” perqu√® l’ALE est√† conformada per partits que defensen el dret a l’autodeterminaci√≥. El conseller ha explicat que estan mantenint converses amb ERC i altres membres d’ALE i ha assegurat que “no hi haur√† cap problema” perqu√® tant ell com Puigdemont s’integrin al grup.
A preguntes dels periodistes, durant l’entrevista he confirmat q hem demanat la nostra incorporaci√≥ com a eurodiputats, la de @krls i meva, al grup Verds-ALE (Alian√ßa Lliure Europea) . Ho vam formalitzar ahir per mitj√† d’una carta enviada al secretari general del Sub-grup d’ALE.

Els ecologistes i l’ALE conformen una agrupaci√≥ parlament√†ria de coalici√≥ al Parlament Europeu on, de moment i a l’espera de la formaci√≥ final dels grups, s√≥n la quarta for√ßa pol√≠tica. A m√©s d’ERC, el subgrup parlamentari de l’ALE tamb√© compta amb els membres de la N-VA flamenca, amb qui Puigdemont t√© una bona relaci√≥. Igualment en formen part el Plaid Cymru de Gal¬∑les, el BNG gallec i l’SNP escoc√®s.
Informa:ELNACIONAL.CAT (7-6-2019)

345 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: