PUIGDEMONT I COMÍN DEMANEN ENTRAR AL GRUP DELS VERDS/ALE A L’EUROCAMBRA

Els eurodiputats electes de JxCat Carles Puigdemont i Toni ComĂ­n han demanat entrar al grup dels Verds/ALE a l’Eurocambra, segons ha confirmat el mateix conseller en una entrevista a Radio Nacional d’Espanya.

Segons ComĂ­n, van presentar una peticiĂł formal dijous al subgrup de l’Aliança Lliure Europea (ALE). ComĂ­n ha afirmat que aquest espai ĂŠs “el seu lloc natural” perquè l’ALE estĂ  conformada per partits que defensen el dret a l’autodeterminaciĂł. El conseller ha explicat que estan mantenint converses amb ERC i altres membres d’ALE i ha assegurat que “no hi haurĂ  cap problema” perquè tant ell com Puigdemont s’integrin al grup.
A preguntes dels periodistes, durant l’entrevista he confirmat q hem demanat la nostra incorporaciĂł com a eurodiputats, la de @krls i meva, al grup Verds-ALE (Aliança Lliure Europea) . Ho vam formalitzar ahir per mitjĂ  d’una carta enviada al secretari general del Sub-grup d’ALE.

Els ecologistes i l’ALE conformen una agrupaciĂł parlamentĂ ria de coaliciĂł al Parlament Europeu on, de moment i a l’espera de la formaciĂł final dels grups, sĂłn la quarta força polĂ­tica. A mĂŠs d’ERC, el subgrup parlamentari de l’ALE tambĂŠ compta amb els membres de la N-VA flamenca, amb qui Puigdemont tĂŠ una bona relaciĂł. Igualment en formen part el Plaid Cymru de Gal¡les, el BNG gallec i l’SNP escocès.
Informa:ELNACIONAL.CAT (7-6-2019)

239 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: