PUIGDEMONT I COMÍN ES QUEDEN A ALEMANYA I NO VAN A ESTRASBURG PER PRECAUCIÓ

El president a l’exili, Carles Puigdemont, i el conseller Toni Comín es queden a Alemanya i no aniran a Estrasburg a l’acte convocat a les portes del Parlament Europeu. El risc d’una operació policial espanyola per detenir-los i l’existència d’un conveni entre França i Espanya que possibilitaria traslladar-los immediatament a Espanya sense necessitat d’euroordre ha portat els advocats dels polítics exiliats a desistir d’acudir a les portes del Parlament.

Puigdemont i Comín van arribar ahir al vespre a la localitat alemanya de Kehl, a tocar de la frontera, i estaven el moment de prendre una decisió.

L’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha assegurat a primera hora del matí a El Nacional que la seva intenció era “limitar al màxim el risc” i que estaven rebent molta pressió per no travessar la frontera.

Finalment, Boye i el vicepresident del Parlament, Josep Costa, que estaven amb Puigdemont a Kehl han decidit travessar la frontera, mentre que Puigdemont segueix a Alemanya.

Tot i que el president ha pujat al vehicle amb que Boye i Costa s’han traslladat a Estrasburg, quan han arribat a les portes del Parlament, Puigdemont ja no era dins.
informa:ELNACIONAL.CAT (2-7-2019)

287 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: