PUIGDEMONT I COMÍN RENUNCIEN A INTEGRAR-SE AL GRUP DELS VERDS-ALE

Finalment Carles Puigdemont i Toni Comín no s’integraran al grup dels Verds-ALE al Parlament Europeu. Els dos eurodiputats han fet arribar una carta al grup en la qual retiren la seva sol·licitud d’ingrés ‘amb l’objectiu d’evitar la divisió interna del grup’, segons que han anunciat en un comunicat de premsa.

‘L’últim que voldríem és entrar en un grup després d’un procés que hagi pogut causar serioses discrepàncies entre alguns dels seus membres i que la nostra acceptació sigui un element de discòrdia en un espai polític al qual ens sentim molt propers i al qual ens sentim vinculats’, ressalten els dos eurodiputats.

Avui el grup dels Verds-ALE havia de discutir si admeten els dos eurodiputats, així com a Clara Ponsatí després del Brexit. El comitè de conciliació creat per apropar posicions entre els ecologistes i l’Aliança Lliure Europea va decidir traslladar aquesta qüestió al primer punt en l’ordre del dia de la reunió amb tot el grup. Les mateixes fonts asseguraven que no hi havia un consens a favor de la seva entrada.

Amb 74 eurodiputats, els Verds/ALE són la quarta força política a l’Eurocambra, però amb la sortida dels britànics aquesta setmana perdran una desena de membres.

Informa:VILAWEB.CAT (29-1-2020)

317 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: