PUIGDEMONT I JUNQUERAS NI ES PARLEN PER TELÈFON: I SI VOTÈSSIM VOX ?

( RAMON SERRA, editor)

Entra per escoltar l’audio 🎧

Sí, ya sé que el títol es prou cridaner com per aconseguir un grapat de lectors nous que llegiran aquesta notícia.Però la veritat és que un ja és a punt d’entrar a la quarta edat i,per tant,no té cap necessitat de fer servir el sensacionalisme.Simplement ,es tracta de ser independentista amb una actitud crítica independent. No com molts opinadors que només parlen o escriuen segons la menjadora. I és que fer-se gran i no dependre econòmicament de ningú també té els seus avantatge,oi?

Com si d’un riu Guadiana es tractés, el procés torna a treure el cap en el dia a dia un cop que sembla que la coronavirus és menys intensa. I justament la gestió de la coronavirus ha demostrat que Generalitat és poc més que una diputació quatriprovincial.El Gobierno l’ha deixat gairebé en pilotes pel que fa a les competències. I encara bo que el president Torra ha mostrat una gran dignitat i ha intentat plantar carta en tot moment a Sánchez.Fins i tot la seva tasca ha estat lloada per altres presidents autonòmics.
Però vet aquí que quan estem apagant el foc d’aquesta pesta ja hi ha molta gent inquieta que alimenta la flama de les eleccions com si això fos la tasca més urgent que té el país. Cert que el Suprem pot invalidar Torra en qualsevol moment, però mentrestant faríem bé d’ocupar-nos d’allò que ocupa realment la gent i que no és altra cosa que sortir de la crisi.
Uns i altres ens hauríem de preguntar per a què volem noves eleccions. És que si guanya Esquerra o els diputats independentistes són majoria hi haurà una proclamació unilateral d’independència? Oi que no? No podria passar també que perdèssim la majoria independentista? De l’1-0 del 1917 estant hem guanyat totes les eleccions.Sembla com si tinguèssim l’obligació de guanyar-les totes.I tot plegat no ha servit de gran cosa, a tot estirar som a la casella zero. I podria ser que anem de victòria en victòria fins a la derrota final.Si a les pròximes eleccions no som majoria en diputats els unionistes hi sucaran pa i semblarà com si l’independentisme ja ho ha perdut tot o gairebé tot.
A aquest panorama tan poc engrescador cal afegir-hi que Puigdement i Junqueras, els caps visibles de tot el nostre moviment,ni tan sols es parlen per telèfon. Fa uns mesos hauria estat justificat per prudència.Ara ja és una indecència.
On pot anar aquest moviment quan no es tracta de tenir dues iniciatives diferents sinó contraposades, on els egoismes s’imposen a la ideologia?
Si fos una persona de diners segurament faria una campanya a favor de VOX en les pròximes eleccions catalanes.Com tothom pot pensar aquesta gent està molt lluny del meu tarannà.Però haig de reconèixer que, almenys fins ara,només reaccionem quan la situació ens és molt adversa,però som incapaços de bastir aliances i projectes en situacions més normals. Per tant,VOX podria ser un bon revulsiu si no volem trencar el mirall independentista en mil bocins.
Si poseu una granota en un got calent saltarà i sortirà del gol.Haurà evitat la mort.Però si la poseu en un got d’aigua tèbia és probable que en principi s’hi trobi bé.No hi posarà resistència i, per tant,al final morirà ofegada. A l’independentisme li podria passar una mica semblant.No són temps per al bany maria, per continuar amb un autonomisme que ens farà deaparèixer del mapa.I si per postres els dos principals dirigents no es poden ni veure ja només ens quedarà l’acció directe del poble. Bé,aquest serà el tema del pròxim comentari.De moment, toquem a somatent, deixem que les campanes repiquin per anunciar-nos que el foc ja és aquí.
(2-6-2020)

503 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: