PUIGDEMONT: ” LA FIGURA D’UN MEDIADOR ÉS “FONAMENTAL “

L’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont ha assegurat aquest dilluns que la figura d’un mediador en les converses entre els governs català i espanyol és “fonamental”. “Seria el més útil si es vol arribar a acords de veritat i complir-los”, ha subratllat Puigdemont. En una atenció als mitjans a Estrasburg després que el vicepresident segon del govern espanyol i líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, hagi dit que no hi haurà un mediador en les converses entre governs, l’eurodiputat de Junts ha remarcat que “l’experiència” dels fets de l’octubre del 2017 els “aconsella” no “refiar-se” del govern espanyo i que, per tant, la figura del mediador seria “útil”.

“Forma part de qualsevol negociació del nivell que els catalans volem amb el govern espanyol”, ha insistit Puigdemont, que ha afegit que per a ells no serà un “problema” quin tipus de figura pugui ocupar la posició de mediador.

El president a l’exili formarà part de la comissió de Comerç Internacional de l’Eurocambra, mentre que Toni Comín estarà a la de Desenvolupament i Clara Ponsatí a la d’Indústria, Investigació i Energia. Després que tots tres hagin estat reconeguts com a membres de la cambra, els eurodiputats de JxCat ja formen part de les comissions del Parlament Europeu, de les quals seran titulars en una cadascun. A més, Puigdemont serà substitut a la comissió de Transport i Turisme, Comín a la de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària i Ponsatí a la d’Economia.

Informa: LAREPUBLICA.CAT (10-2-2020)
N.de la R.
Sortosament Puigdemont té molta llibertat per dir el que vol d’Edimburg estant.Espanya mai no voldrà un mediador exterior perquè considera que Catalunya és una problema interior, autonòmic.Per tant,bo i voler tirar endavant el dia a dia, que ningú ens enganyi amb una situació de referèndum o cosa semblant per part d’Espanya.Sortir del pas,sí; mentides,no

251 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: