PUIGDEMONT: LA GRAN ESPERANÇA, PERÒ SENSE CARRER NO HI HA RES A FER.

(Per RAMON SERRA, editor de RADIOCATALUNYA.CAT )

Que Espanya no té ni tindrà un pla B per a Catalunya més enllà del senyor Marchena és un fet evident. Esperar que alguna vegada amb les esquerres espanyoles sigui possible és una altra utopia que pot entabanar a moltes persones i que fa un gran mal al país. Espanya mai dels mais no negociarà res més enllà d’un esquifit estatut que el pot suspendre quan li roti.En tenim prou exemples,oi?
En efecte, senyor Villatoro, aquí tampoc tenim un pla B.L’estratègia d’ERC em sembla una presa de pèl, un fracàs absolut. Una cosa és el diàleg necessari i imprescindible per treure endavant el dia a dia i l’altra pensar que amb això podem arribar a l’autodeterminació o alguna cosa semblant.
El president Puigdemont és l’única esperança de plantar cara a Espanya, però veurem fins a on arriben les forces.La desobediència que pregona és del tot necessària, però s’han d’apamar molt bé les accions. Desobeir per desobeir com ha fet el president Torra amb algunes pancartes al Palau de la Generalitat pot ser un acte suïcida si no hi ha la mateixa actuació a totes les administracions públiques del país al mateix temps.
Està bé que Puigdemont prometi tornar si és escollit president telemàticament.No ho dubto. Però no necessitem més màrtirs.El president Puigdemont hauria de tornar si pel cap baix té el suport de mig milió de persones al carrer defensant els principals llocs públics així com controlant ports, aeroports i fronteres, els centres neuràlgics del país. Si Puigdemont és engarjolat ningú aixecarà la veu per nosaltres uns dies després de passat l’impacte mediàtic.
Tot el que no sigui això és perdre el temps i tornar-nos a engrescar per res.Espanya només “dialogarà” en un actitud de força i tot i així no descarteu una carniceria.Aquesta gent és capaç de tot. Posats a fer-ho,fem-ho bé i que tinguem la sort que sempre ens ha faltat a aquest país.Anem per feina i no fem volar més coloms.
Que la prudència no és faci traïdors ni la imprudència suïcides…

261 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: