PUIGDEMONT: ” L’ESTAT HAUR√Ä DE GARANTIR LA MEVA IMMUNITAT COM A EURODIPUTAT “

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha estat entrevistat al programa Preguntes Freq√ľents de TV3. En la conversa amb Cristina Puig, l’excap del govern catal√† ha abordat la q√ľesti√≥ sobre la seva candidatura a les europees, vetada per la Junta Electoral, a l’espera del que resolgui dem√† el Tribunal Suprem.

Puigdemont tamb√© ha parlat sobre les garanties de l’Estat si √©s escollit diputat europeu, sobre el seu possible retorn a Catalunya i altres q√ľestions de la pol√≠tica catalana.

Us resumim l’entrevista en nou frases.

1. “La Fiscalia tamb√© demanava l’excarceraci√≥ del conseller Forn i al final no en va fer cas. Tenim previst esgotar tots els mecanismes al nostre abast per defensar els nostres drets i el de tots, com el sufragi passiu”.

2. “Quan hi ha editorials de la premsa espanyola que titulen ¬ęApartar a Puigdemont¬Ľ ja demostren que no volen tenir cap tipus de di√†leg”.

3. Sobre el seu retorn a Catalunya: “Jo no he dit aix√≤. Jo he dit que si surto escollit, l’estat espanyol haur√† de garantir la meva immunitat com a diputat electe com els altres pa√Įsos europeus. La pregunta √©s si l’Estat pensa garantir-les.

4. “He de parlar amb l’equip jur√≠dic per veure quin pas seguim: si anem al Tribunal de Just√≠cia i de Drets Humans de la UE, si hi ha elements de reacusaci√≥ o querella de prevaricaci√≥”.

5. Sobre les eleccions del 28-A: “Si la ultradreta no ha obtingut els resultats que esperava √©s gr√†cies al comportament electoral de Catalunya i del Pa√≠s Basc. El resultat de les eleccions a Catalunya demostra que el moviment per la independ√®ncia es mant√© i es consolida en unes condicions dures”.

6. Sobre el paper pactista d’ERC que s’ha atorgat, segons Puig, en el passat a Converg√®ncia: “El conjunt de l’independentisme ha explicitat el 21-D, el seu comprom√≠s amb l’1-O i ning√ļ es desviar√† d’aix√≤”.

7. “Si entenem Junts per Catalunya com l’antiga Converg√®ncia, no anem b√©. JxCat neix del 21-D. Aix√≤ de la c√≤pia -sobre que JxCat copia ERC-, dep√®n. Jo sempre he estat independentista”.

8. “Intuiria que qui vulgui ser primer ministre d’Espanya hauria de fer cas a quina ha estat l’expressi√≥ dels catalans en aquestes eleccions. Ja que han dit que era el moment del di√†leg, que facin el favor de no defugir la seva responsabilitat”.

9. “L’independentisme no est√† en competici√≥ en si mateix. L’independentisme √©s molt divers, pot tenir visions iferents, per√≤ no est√† en conflicte amb si mateix” ¬† 10. Sobre la DUI i el full de ruta de l’ANC: “A mi el que em representa √©s el meu Parlament. El meu Parlament va deixar molt clar el seu posicionament amb l’1 d’octubre”. 

Informa:NACIODIGITAL.CAT (5-5-2019)

 

335 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: