PUIGDEMONT: L’ESTAT USA EL VIRUS PER OFEGAR DRETS I LLIBERTATS

La pres√®ncia de militars i uniformats a les rodes de premsa per informar de la situaci√≥ del coronavirus evidencia, segons el president a l’exili, Carles Puigdemont, una “pulsi√≥” de l’Estat espanyol, per√≤ tamb√© d’altres grans estats, d’aprofitar la pand√®mia per “ofegar drets i llibertats” dels ciutadans.

“√Čs perill√≥s que siguem indolents davant d’aquesta epid√®mia, aquesta pulsi√≥ que els est√† agafant als gran estats”, ha advertit Puigdemont en un entrevista a TV3 amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

En el cas espanyol, aquesta din√†mica s’il¬∑lustra, a parer del president, en el fet de “posar militars a dirigir-se o liderar l’opini√≥ p√ļblica i a perseguir falsedats a les xarxes”. “√Čs de les coses que em desperta m√©s temor per al m√≥n que ha de venir despr√©s dels primers confinaments”, ha alertat.

El pol√≠tic giron√≠ ha rebutjat que la tecnologia obligui a escollir en una dicotomia entre privacitat o seguretat, at√®s que les dues coses s√≥n compatibles, i ha cridat a “plantar cara” davant d’una pretensi√≥ en aquest sentit per part de qualsevol govern. De manera particular, ha advertit que resulta “molt perill√≥s” deixar tota aquesta informaci√≥ “en mans d’un estat tan vora√ß com l’espanyol”.

Puigdemont ha criticat que d’ell es va dir que “vivia a Matrix i era un il¬∑luminat” perqu√® pretenia participar en la pol√≠tica catalana per mitjans telem√†tics, i ara la pand√®mia ha demostrat que governs i parlaments els han de fer servir per fer front a la crisi. A parer seu, aquella reacci√≥ no va estar provocada per la utilitzaci√≥ de la tecnologia sin√≥ “per la possibilitat que oferia a alg√ļ que √©s “l’enemic n√ļmero 1 de l’Estat espanyol d’accedir al lloc al quals els votants van dir que havia de tornar”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24-4-2020)

151 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: