PUIGDEMONT: L’ESTAT USA EL VIRUS PER OFEGAR DRETS I LLIBERTATS

La presència de militars i uniformats a les rodes de premsa per informar de la situació del coronavirus evidencia, segons el president a l’exili, Carles Puigdemont, una “pulsió” de l’Estat espanyol, però també d’altres grans estats, d’aprofitar la pandèmia per “ofegar drets i llibertats” dels ciutadans.

“És perillós que siguem indolents davant d’aquesta epidèmia, aquesta pulsió que els està agafant als gran estats”, ha advertit Puigdemont en un entrevista a TV3 amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

En el cas espanyol, aquesta dinàmica s’il·lustra, a parer del president, en el fet de “posar militars a dirigir-se o liderar l’opinió pública i a perseguir falsedats a les xarxes”. “És de les coses que em desperta més temor per al món que ha de venir després dels primers confinaments”, ha alertat.

El polític gironí ha rebutjat que la tecnologia obligui a escollir en una dicotomia entre privacitat o seguretat, atès que les dues coses són compatibles, i ha cridat a “plantar cara” davant d’una pretensió en aquest sentit per part de qualsevol govern. De manera particular, ha advertit que resulta “molt perillós” deixar tota aquesta informació “en mans d’un estat tan voraç com l’espanyol”.

Puigdemont ha criticat que d’ell es va dir que “vivia a Matrix i era un il·luminat” perquè pretenia participar en la política catalana per mitjans telemàtics, i ara la pandèmia ha demostrat que governs i parlaments els han de fer servir per fer front a la crisi. A parer seu, aquella reacció no va estar provocada per la utilització de la tecnologia sinó “per la possibilitat que oferia a algú que és “l’enemic número 1 de l’Estat espanyol d’accedir al lloc al quals els votants van dir que havia de tornar”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24-4-2020)

199 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: