PUIGDEMONT: L’ESTAT USA EL VIRUS PER OFEGAR DRETS I LLIBERTATS

La presència de militars i uniformats a les rodes de premsa per informar de la situaciĂł del coronavirus evidencia, segons el president a l’exili, Carles Puigdemont, una “pulsiĂł” de l’Estat espanyol, però tambĂŠ d’altres grans estats, d’aprofitar la pandèmia per “ofegar drets i llibertats” dels ciutadans.

“És perillĂłs que siguem indolents davant d’aquesta epidèmia, aquesta pulsiĂł que els estĂ  agafant als gran estats”, ha advertit Puigdemont en un entrevista a TV3 amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

En el cas espanyol, aquesta dinĂ mica s’il¡lustra, a parer del president, en el fet de “posar militars a dirigir-se o liderar l’opiniĂł pĂşblica i a perseguir falsedats a les xarxes”. “És de les coses que em desperta mĂŠs temor per al mĂłn que ha de venir desprĂŠs dels primers confinaments”, ha alertat.

El polĂ­tic gironĂ­ ha rebutjat que la tecnologia obligui a escollir en una dicotomia entre privacitat o seguretat, atès que les dues coses sĂłn compatibles, i ha cridat a “plantar cara” davant d’una pretensiĂł en aquest sentit per part de qualsevol govern. De manera particular, ha advertit que resulta “molt perillĂłs” deixar tota aquesta informaciĂł “en mans d’un estat tan voraç com l’espanyol”.

Puigdemont ha criticat que d’ell es va dir que “vivia a Matrix i era un il¡luminat” perquè pretenia participar en la polĂ­tica catalana per mitjans telemĂ tics, i ara la pandèmia ha demostrat que governs i parlaments els han de fer servir per fer front a la crisi. A parer seu, aquella reacciĂł no va estar provocada per la utilitzaciĂł de la tecnologia sinĂł “per la possibilitat que oferia a algĂş que ĂŠs “l’enemic nĂşmero 1 de l’Estat espanyol d’accedir al lloc al quals els votants van dir que havia de tornar”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24-4-2020)

133 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: