PUIGDEMONT: NO A LES ” LLIÇONS” DEL “SUPREMACISTA” SÁNCHEZ

El president Carles Puigdemont ha rebutjat les “lliçons d’autocrítica” del cap de llista del PSOE a les eleccions del 10-N, Pedro Sánchez, a qui ha acusat de “supremacista polític” per haver repetit les eleccions espanyoles.

En un contacte amb la premsa des de Waterloo (Bèlgica) aquest diumenge al matí, Puigdemont ha assegurat que el catalanisme ja porta anys fent autocrítica, després que el president espanyol en funcions hagi exigit “autocrítica” a l’independentisme. Des de Waterloo, i acompanyat de la cap de llista de JxCat, Laura Borràs, i la resta de candidats al Congrés i Senat, Puigdemont ha instat el rei espanyol, Felip VI, a aprofitar la seva visita de dilluns a Barcelona per també fer autocrítica sobre el seu discurs del 3-O de 2017.

“Lliçons, ni una”
“Lliçons d’autocrítica de Sánchez, cap ni una”, ha deixat anar Puigdemont, després de la reunió amb els candidats de JxCat al 10-N. El president ha assegurat que el catalanisme “en el seu conjunt” porta dos anys escrivint la part de la història amb un capítol dedicat a l’autocrítica, ja que forma part del recorregut: “Qui ho ignori ha estat desconnectat de la realitat”, ha afegit.

En aquest sentit, ha dit que encara espera veure l’autocrítica de l’Estat per l’1-O, pel discurs del monarca del 3-O de 2017, o per haver “incomplert” el mandat del grup de treball contra les detencions arbitràries de l’ONU.

A més, Puigdemont ha acusat Sánchez de partir d’un “supremacisme polític”, en no comptar amb les formacions polítiques que no pensen com el PSOE o que no diuen “exactament” el que el líder socialista vol: “Li costa entendre que hi ha vida més enllà del PSOE”, ha sentenciat.

L’autocrítica del rei
Finalment, i sobre la visita del rei espanyol aquest dilluns a Barcelona, Borràs ha assegurat que els candidats de JxCat estaran on són “sempre”: “Expressarem el nostre desacord al costat de la gent, de forma pacífica, cívica i democràtica”. La cap de llista al Congrés no ha concretat però si se sumaran a les protestes organitzades per a demà, després que la Junta Electoral Provincial de Barcelona tombés la petició de JxCat i ERC d’ajornar l’acte del monarca per a després del 10-N.

Des de fa dies els CDR preparen diverses protestes per la visita del rei espanyol a Barcelona. La CUP, Arran, el Sindicat d’Estudiants i el SEPC han convocat a “bloquejar” l’acte de Felip VI amb una concentració davant el mateix Palau de Congressos (dilluns 4 a les 16 hores). Al seu torn, ANC i Pícnic per la República han cridat a fer saber al monarca que “Catalunya no té rei”, sense haver anunciat res en concret.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-11-2019)

249 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: