PUIGDEMONT: ” NOMÉS ENS TENIM A NOSALTRES PER DEFENSAR-NOS “

Amb motiu del segon aniversari del 20-S, el president a l’exili, Carles Puigdemont, ha escrit un fil de Twitter en què demana “sentit d’estat” i esperit de “combat democràtic”, i assegura que no es pot abandonar “llevat que desitgem dificultar qualsevol camí que porti a la plena independència”.

Puigdemont ha alertat que “només ens tenim a nosaltres per defensar-nos”, i considera que “si no ho fem perquè resulta que tenim comptes pendents amb els que ens han decebut (fins i tot tenint la raó), la defensa de la república s’afebleix enormement”.

Així mateix, el president ha destacat que la frase “ho tornarem a fer” es refereix a “actuar cada vegada que ens toquen els drets i la dignitat”. “Com ho faria qualsevol altre poble del món”, ha afegit.

En el fil, Puigdemont ha recordat que “avui fa dos anys que la maquinària repressora de l’estat espanyol començava la fase de la confrontació amb la democràcia catalana”, i ha donat les gràcies a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart per haver estat “la veu de la dignitat”.

Carles Puigdemont
✔
@KRLS
Avui fa dos anys que la maquinària repressora de l’Estat espanyol començava la fase de la confrontació amb la democràcia catalana. La del Parlament, la del Govern, la dels ciutadans. Tenien previst dissoldre-la i atemorir-la.

Carles Puigdemont
✔
@KRLS
Replying to @KRLS
Com desenes de milers de persones aquell dia, @jcuixart @jordialapreso van sortir a defensar-la. Per això fa gairebé dos anys que són en una presó, sense condemna. Per haver-se manifestat. Per haver exercit un dret que és protegit en totes les democràcies plenes.

Carles Puigdemont
✔
@KRLS
Replying to @KRLS
Quan diem que ho tornarem a fer ens referim a això: a actuar cada vegada que ens toquen els drets i la dignitat. Com ho faria qualsevol altre poble del món. Ni som millors, ni som perfectes, ni som infal·libles. Però només ens tenim a nosaltres per defensar-nos.

Carles Puigdemont
✔
@KRLS
Replying to @KRLS
I si no ho fem perquè resulta que tenim comptes pendents amb els qui ens han decebut (fins i tot tenint la raó), la defensa de la república s’afebleix enormement. Que és exactament el que pretenien avui fa dos anys. No demano actituds acrítiques ni aplaudiments permanents.

Carles Puigdemont
✔
@KRLS
Replying to @KRLS
Demano sentit d’estat, l’esperit de combat democràtic que ja hem tingut en ocasions anteriors i que no podem abandonar llevat que desitgem dificultar qualsevol camí que porti a la plena independència.
Gràcies @jordialapreso i @jcuixart per haver estat la veu de la dignitat

Informa:ELNACIONAL.CAT (20-9-2019)

284 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: