PUIGDEMONT PORTA AL TRIBUNAL DEL CANADÀ EL VETO AL SEU VIATGE

El president a l’exili, Carles Puigdemont, apel·larà davant del Tribunal Federal del Canadà la decisió del govern d’aquell país de denegar-li l’entrada per viatjar al Quebec.
L’advocat de Puigdemont, Stéphane Handfield, ha explicat que Canadà li hauria denegat l’obtenció de l’autorització de viatge electrònica (Autorisation Voyage Électronique, AVE) pels càrrecs pendents que té el president davant la justícia espanyola.
El lletrat argumenta que aquesta és una decisió precipitada i que “no respecta la presumpció d’innocència de Puigdemont”, segons s’ha fet saber en un comunicat.
EL QUEBEC, PER UNANIMITAT
L’Assemblea Nacional del Quebec ha aprovat per unanimitat una moció a favor d’una solució negociada a Catalunya i on expressa la seva preocupació per les sentències imposades als presos polítics catalans.
Després de ser avortada la setmana passada, Quebec Solidaire (QS) ha tornat a presentar la moció amb una redacció més suavitzada per tal que els liberals l’aprovessin aquesta vegada. En lloc de lamentar-se per les “dures penes de presó” imposades als catalans escollits legítimament, la moció ara afirma que l’Assemblea Nacional “està preocupada” per les condemnes dictades contra aquests funcionaris electes, “penes molt severes en un estat europeu democràtic”.
A més, la nova redacció diu que “l’Assemblea Nacional deplora l’augment de les tensions i l’augment de la violència a Catalunya”, i reitera la seva crida a la “negociació per a trobar una solució política, democràtica i pacífica al conflicte actual”. Així mateix, també exigeix “el respecte dels drets i llibertats fonamentals de tots els ciutadans de Catalunya i Espanya”.
Quebec i Catalunya mantenen relacions bilaterals. Els dos governs van signar un acord de cooperació en 1996 que abasta diverses àrees, inclosa la cultura i l’educació. De fet, al 1999, el govern de Quebec va obrir una oficina a Barcelona com a representació diplomàtica.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-10-2019)