PUIGDEMONT QUALIFICA DE BARBARITAT LA SENTÈNCIA I FA UNA CRIDA A REACCIONAR

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha manifestat a través de Twitter la seva indignació per la sentència del procés. Mitjançant un tuit ha qualificat de “barbaritat” el fet que les condemnes sumin un segle de presó.

Carles Puigdemont
✔
@KRLS
100 anys de presó en total. Una barbaritat. Ara més que mai, al vostre costat i al de les vostres famílies. Toca reaccionar, com mai. Pel futur dels nostres fills i filles. Per la democràcia. Per Europa. Per Cataunya.

El president exiliat ha manifestat el seu suport als presos i ha afegit que “Toca reaccionar, com mai. Pel futur dels nostres fills i filles. Per la democràcia. Per Europa. Per Catalunya”.

En un altre piulada ha demanat, simplement, “absolució i llibertat”.

Carles Puigdemont
✔
@KRLS
· 1h
En la vetlla del dia que l’Estat espanyol va afusellar el president de la Generalitat Lluís Companys, un agent judicial ja deu ser camí de les presons catalanes per notificar la sentència del judici de la vergonya. Que la història us caigui a sobre.

Carles Puigdemont
✔
@KRLS
Absolució i llibertat! @jordialapreso @jcuixart @junqueras @quimforn @ForcadellCarme @jorditurull @raulromeva @joseprull @dolorsbassac

En un tercer missatge, Puigdemont ha recordat que aquesta sentència arriba la vigília de l’aniversari de l’execució del president Companys. “Que la història us caigui a sobre”, ha sentenciat.

Carles Puigdemont
✔
@KRLS
En la vetlla del dia que l’Estat espanyol va afusellar el president de la Generalitat Lluís Companys, un agent judicial ja deu ser camí de les presons catalanes per notificar la sentència del judici de la vergonya. Que la història us caigui a sobre.

Els altres exiliats també han començat a reaccionar a la sentència. El conseller de Cultura Lluís Puig ha enviat un missatge en francès en què apunta que “No cal estar trist ni deprimit”. Al·lega que avui és un “gran dia per als catalans que els marcarà a les seves carns i als seus esperits”. Puig augura un desig de “fi de la justícia espanyola i de fam de justícia per als catalans”.

Lluís Puig i Gordi
@LluisPuigGordi
Aujourd’hui, il ne faut pas être triste ni déprimé. C’est un grand jour pour les catalans qui les marquera dans leurs chairs et dans tous les esprits. Une fin/faim de justice (fin de la justice espagnole, faim de justice pour les Catalans).

Clara Ponsatí ha fet una crida a sortir al carrer davant la sentència:

Clara Ponsatí
@ClaraPonsati
Davant la injustícia, la revolta. Sortiu a guanyar!

Per la seva banda, Meritxell Serret ha denunciat la sentència com la consumació “d’una gran injustícia” i ha cridat els catalans a persistir.

Meritxell Serret
@MeritxellSerret
Avui han consumat una gran injustícia.

Demostrem que som més forts en allò que realment fa país i ens fa guanyar: la gent.

Cuidem-nos!! 💜
Persistim!! 🌊

Serret també ha volgut repiular sengles missatges de Carme Forcadell i d’Oriol Junqueras. El de la presidenta del Parlament empresonada reivindicava que el lliure debat parlamentari no pot ser delicte i apuntava que “La injustícia s’ha consumat”.

Carme Forcadell
✔
@ForcadellCarme
La injustícia s’ha consumat. El lliure debat parlamentari no és delicte, és un dret exercir-lo i un deure defensar-lo. No ens cansarem de dir-ho allà on faci falta. Avui la democràcia viu un dia fosc, però ni en moments així el derrotisme ens ha de vèncer. Ens en sortirem!

El de Junqueras reclama l’herència de Lluís Companys.

Oriol Junqueras 🎗️
✔
@junqueras
“Venim per servir els ideals. Portem l’ànima amarada de sentiment. Res de venjances, però sí un nou esperit de justícia i reparació. Recollim les lliçons de l’experiència. Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar i tornarem a guanyar!” #TalDiaComAvui https://www.sapiens.cat/temes/personatges/les-llicons-de-lluis-companys_201259_102.html …

Les lliçons de Lluís Companys – Sàpiens
Des de la presó de Lledoners, Oriol Junqueras recorda el president, que va morir afusellat el 15 d’octubre de 1940 al castell de Montjuïc

Informa:ELNACIONAL.CAT (14-10-2019)

319 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: