PUIGDEMONT REBENTA PERPINYÀ

” Puigdemont rebenta Perpiny√† ”
( JOS√Č ANTICH )

Que l’independentisme protagonitzi un nou acte massiu en el qual demostri la seva resili√®ncia, com el que ha protagonitzat aquest dissabte a Perpiny√†, no hauria de sorprendre ning√ļ. Des de 2012 que desborda carrers, manifestaci√≥ rere manifestaci√≥, i desafia la interpretaci√≥ de tots aquells que analitzen l’independentisme catal√† com un fenomen passatger i fruit d’una conjuntura m√©s emocional que pol√≠tica. No poden estar m√©s equivocats. Invariablement l’independentisme t√© prou arguments per defensar les seves posicions tant al carrer com a les urnes perqu√®, al final, van de bracet i no hi ha una enquesta que no li concedeixi a aquest espai pol√≠tic la majoria absoluta a les pr√≤ximes eleccions catalanes.

Costa saber si hi havia 110.000 persones com va dir la Policia Municipal o m√©s de 200.000 √†nimes com van afirmar els organitzadors al retorn de Puigdemont a la Catalunya Nord. Gaireb√© √©s anecd√≤tic. N’hi ha prou amb afirmar que d’actes pol√≠tics amb tants assistents se’n veuen molt pocs tant a Fran√ßa com a Espanya. Al Parc de les Exposicions de Perpiny√† no s’assolia aquesta xifra des de 1907, segons la televisi√≥ France 3. El Consell de la Rep√ļblica ha tingut l’habilitat de convocar un acte que conservant com a eix central l’exili i la Rep√ļblica ha estat plural en els missatges, inclusiu en el rol dels diferents actors pol√≠tics, i contundent a l’hora de dibuixar una cosa que pot semblar una obvietat per√≤ que no ho √©s ja que pot eixamplar el per√≠metre i apujar el llist√≥ de la reivindicaci√≥ sense que la repressi√≥ espanyola pugui arribar a actuar.

Aix√≠, l’acci√≥ de la policia del ministre Marlaska s’ha hagut de limitar a dificultar l’acc√©s dels milers de catalans per la frontera i a impedir l’entrada a les comarques de Girona a Puigdemont, Com√≠n i Ponsat√≠ sota l’amena√ßa de detenci√≥. Curiosa democr√†cia l’espanyola, que nom√©s pot assistir irritada i revoltada a tota una reguera d’homenatges de les autoritats franceses als exiliats catalans a tan sols una trentena de quil√≤metres de la frontera. La premsa espanyola i una part de la catalana ho ocultar√† o ho destacar√† poc per√≤ l’√ļnica explicaci√≥ a les recepcions de tots els grups representats en el consistori de Perpiny√† o del plenari del Consell del Departament dels Pirineus Orientals al president exiliat √©s la diferent concepci√≥ de la democr√†cia, la llibertat i la just√≠cia.

La sordesa de l’estat espanyol a qualsevol tipus de reclamaci√≥ catalana ve de lluny i √©s causa de l’enorme escepticisme a la taula del di√†leg. La jacobina Fran√ßa avan√ßant al neocentralisme espanyol que crida i crida mentre la just√≠cia europea l’humilia una vegada rere una altra. Gr√†cies a aquesta Puigdemont, Com√≠n i Ponsat√≠ eren a Perpiny√† i tamb√© un dia els presos pol√≠tics assoliran la llibertat i obtindran la just√≠cia que els han negat els tribunals espanyols.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-3-2020)

232 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: