PUIGDEMONT RECUPERA LA PLACA DEL CONSELL DE LA REPÚBLICA I EL LLADRE DEMANA PERDÓ

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha recuperat la placa del Consell per la República que ara fa uns dies un grup d’espanyolistes va robar de la Casa de la República a Waterloo, Bèlgica. Però no només això, Puigdemont l’ha recuperat de la mà d’un dels espanyolistes que, a més, s’ha disculpat per carta i en persona.

Així ho ha difós el mateix president a través del seu compte de Twitter: “El noi que va endur-se la placa de la Casa de la República va fer-me arribar, poques hores després de l’error, una carta de penediment i disculpa. Avui ha estat valent i ha vingut a retornar-me la placa. Li agraeixo molt el gest, que l’honora. Dono l’incident per tancat i resolt”.

A la carta, l’individu li demana disculpes i aclareix que “en cap moment volia intimidar la seva persona ni actuar amb sentiment de violència, manifestar odi cap al que vostè representa ni posar-me enmig del seu legítim compromís polític”. “El vandalisme mai pot ser una resposta vàlida a cap opinió i, en conseqüència, vull compartir el meu profund penediment per aquest error i presentar-li les més sinceres disculpes”, prega.

El jove, que l’informa que té 25 anys i que ha nascut a Barcelona, assegura que s’estima el país i valora “la feina de les persones que han sigut escollides per la gent, tant en el seu mandat com a president de la Generalitat, com a escala europea amb la seva qualitat d’eurodiputat del Parlament Europeu”.

A la carta també revela que es va personar en diverses comissaries de l’Estat, però que els agents li van impedir prendre declaració perquè els fets havien passat en territori belga. I afegeix que “aquesta és la lliçó més important que he tingut fins ara” amb aquest “acte” que ha “traït els principis i valors que m’ha transmès la meva família”.

“La meva imatge, el meu nom i el de la meva família estan a totes les xarxes, i li puc ben garantir que encara que tot respongui a una estupidesa per part meva, el patiment per a mi i els meus ha estat notable. Aquesta exposició m’ha permès entendre el que significa estar exposat a les xarxes i ser objecte de tot tipus d’atacs com els que pateixen precisament persones com vostè”, admet.
Cas tancat

Puigdemont, que ara ha donat per tancat aquest assumpte, havia posat el cas en mans de la policia belga i també ho havia posat en coneixement del president del Parlament Europeu, David Sassoli. “Un grup de sis persones amb bandera espanyola van arrencar ahir la placa de casa on deia “Casa de la República” i van fugir. No acceptaré cap violència ni cap intimidació al meu compromís polític. Ho he denunciat a la policia belga i ho he posat en coneixement del president de l’Europarlament”, va indicar aleshores.
Informa:ELNACIONAL.CAT (23-5-2021)

233 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: