PUIGDEMONT REMARCA LA CAMPANYA DE CRIMINALITZAR L’INDEPENDENTISME

Els set membres dels CDR detinguts dilluns, i acusats de terrorisme, entraran en pres√≥ preventiva sense fian√ßa. Aix√≠ ho va ordenar el jutge d’instrucci√≥ 6 de l’Audi√®ncia Nacional, Manuel Garc√≠a-Castell√≥n, despr√©s de quatre hores de declaracions aquest dijous al mat√≠.

Des de les detencions dels independentistes, una de les grans preguntes ha estat si, tot i que Interior va anunciar que no els aplicaria la llei antiterrorista, s’han respectat els seus drets fonamentals.

Com a conseq√ľ√®ncia de les detencions, el president a l’exili, Carles Puigdemont, ha obert un fil a Twitter per “emmarcar millor el que est√† passant des de fa uns anys, i molt en particular la campanya de criminalitzaci√≥ de l‚Äôindependentisme”.

Primerament, Puigdemont ha compartit el que van dir 5 experts de les Nacions Unides l’any 2015 sobre Espanya despr√©s que el Congr√©s “aprov√©s una proposta de reforma del Codi Penal relativa als delictes de terrorisme”. El president ha compartit dues captures de pantalla on els experts opinen que “els drets a la protesta pac√≠fica i a expressar col¬∑lectivament una opini√≥ s√≥n fonamentals per a l’exist√®ncia d’una societat lliure i democr√†tica”.

Segons les Nacions Unides, “la redacci√≥ de la llei √©s problem√†tica i els delictes, tal com es defineixen, podrien criminalitzar els que convoquen manifestacions pac√≠fiques”. El text que comparteix el president tamb√© destaca el seg√ľent: “la llei antiterrorista podria criminalitzar comportaments que no constituirien el terrorisme i podrien derivar en restriccions desproporcionades de l’exercici de la llibertat d’expressi√≥, entre d’altres limitacions”.

Carles Puigdemont
‚úĒ
@KRLS
Per emmarcar millor el que està passant des de fa uns anys, i molt en particular la campanya de criminalització de l’independentisme, cal recordar el que van dir 5 experts de les Nacions Unides el 2015: https://shar.es/aXKLAf

Despr√©s d’haver rellegit aquest text de l’ONU, el president assegura que a Espanya hi ha “un retroc√©s democr√†tic evident, emparat en una reforma legal que no passa els est√†ndards de les Nacions Unides” i que, per culpa d’aquest retroc√©s, el govern espanyol tampoc fa cas de les resolucions del Grup de Treball contra les detencions arbitr√†ries del Comit√® de Drets Humans de l‚ÄôONU que demana la posada en llibertat dels presos pol√≠tics.

Hi ha un retrocés democràtic evident, emparat en una reforma legal que no passa els estàndards de les Nacions Unides. Per això tampoc no fan cas a les dues resolucions del Grup de Treball contra les detencions arbitràries del Comitè de Drets Humans de l’ONU.

D’altra banda, el dirigent independentista explica que un pol√≠tic alemany no podia entendre “de qu√® t√© por Espanya” en veure la “negativa constant a tot all√≤ que proposa Catalunya i tot all√≤ que vagi en defensa de la llengua catalana”. El president tampoc ho ent√©n ja que afirma que la catalana √©s “una de les societats europees m√©s compromeses i mobilitzades per la democr√†cia”.

‚ÄúDe qu√® t√© por Espanya‚ÄĚ, em preguntava insistentment aquesta setmana un pol√≠tic alemany sorpr√®s per la negativa constant a tot all√≤ que proposa Catalunya i tot all√≤ que vagi en defensa de la llengua catalana.

Que ens vulguin etiquetar de moviment violent després d’haver resistit pacíficament una agressió com la de l’1 d’octubre i dos anys de repressió és una ofensa indecent a milions de persones que formen una de les societats europees més compromeses i mobilitzades per la democràcia.

El president t√© clar a qu√® es deu l’escalada de repressi√≥ contra els independentistes i conclou que “busca provocar i atacar la nosta resili√®ncia, esgotar la nostra paci√®ncia i erosionar el que saben que √©s un dels valors indiscutibles del nostre moviment: el comprom√≠s a conduir-nos pels camins de la no viol√®ncia”. Tot i que est√† conven√ßut que “magnificaran, inventaran i distorsionaran el que faci falta per embrutar una feina de m√©s de 8 anys”, apunta que els catalans independentistes no cediran i es faran “m√©s forts”.

L’escalada de la repressió busca provocar i atacar la nosta resiliència, esgotar la nostra paciència i erosionar el que saben que és un dels valors indiscutibles del nostre moviment: el compromís a conduir-nos pels camins de la no-violència.

Per això magnificaran, inventaran i distorsionaran el que faci falta per embrutar una feina de més de 8 anys. I no ho aconseguiran perquè, una vegada més, malgrat la ràbia, la injustícia, la por, la tristesa, ens farem més forts.

Finalment, Carles Puigdemont demana serenitat, uni√≥, no viol√®ncia, mobilitzaci√≥ i decisi√≥. “La conquesta de la llibertat √©s un gran espanta-pors; posa llum all√† on ara mateix hi ha la foscor de la repressi√≥; obre camins all√† on alguns hi alcen parets per aturar-los”, conclou.

Mantinguem-nos serens, perquè ens volen neguitosos. Mantinguem-nos units, perquè ens volen dividits. Mantinguem-nos pacífics, perquè ens volen violents. Mantinguem-nos mobilitzats, perquè ens volen quiets i callats. Mantinguem-nos decidits, perquè ens volen renunciats.

Informa:ELNACIONAL.CAT (27-9-2019)

269 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: