PUIGDEMONT REMARCA LA CAMPANYA DE CRIMINALITZAR L’INDEPENDENTISME

Els set membres dels CDR detinguts dilluns, i acusats de terrorisme, entraran en presó preventiva sense fiança. Així ho va ordenar el jutge d’instrucció 6 de l’Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, després de quatre hores de declaracions aquest dijous al matí.

Des de les detencions dels independentistes, una de les grans preguntes ha estat si, tot i que Interior va anunciar que no els aplicaria la llei antiterrorista, s’han respectat els seus drets fonamentals.

Com a conseqüència de les detencions, el president a l’exili, Carles Puigdemont, ha obert un fil a Twitter per “emmarcar millor el que està passant des de fa uns anys, i molt en particular la campanya de criminalització de l’independentisme”.

Primerament, Puigdemont ha compartit el que van dir 5 experts de les Nacions Unides l’any 2015 sobre Espanya després que el Congrés “aprovés una proposta de reforma del Codi Penal relativa als delictes de terrorisme”. El president ha compartit dues captures de pantalla on els experts opinen que “els drets a la protesta pacífica i a expressar col·lectivament una opinió són fonamentals per a l’existència d’una societat lliure i democràtica”.

Segons les Nacions Unides, “la redacció de la llei és problemàtica i els delictes, tal com es defineixen, podrien criminalitzar els que convoquen manifestacions pacífiques”. El text que comparteix el president també destaca el següent: “la llei antiterrorista podria criminalitzar comportaments que no constituirien el terrorisme i podrien derivar en restriccions desproporcionades de l’exercici de la llibertat d’expressió, entre d’altres limitacions”.

Carles Puigdemont
✔
@KRLS
Per emmarcar millor el que està passant des de fa uns anys, i molt en particular la campanya de criminalització de l’independentisme, cal recordar el que van dir 5 experts de les Nacions Unides el 2015: https://shar.es/aXKLAf

Després d’haver rellegit aquest text de l’ONU, el president assegura que a Espanya hi ha “un retrocés democràtic evident, emparat en una reforma legal que no passa els estàndards de les Nacions Unides” i que, per culpa d’aquest retrocés, el govern espanyol tampoc fa cas de les resolucions del Grup de Treball contra les detencions arbitràries del Comitè de Drets Humans de l’ONU que demana la posada en llibertat dels presos polítics.

Hi ha un retrocés democràtic evident, emparat en una reforma legal que no passa els estàndards de les Nacions Unides. Per això tampoc no fan cas a les dues resolucions del Grup de Treball contra les detencions arbitràries del Comitè de Drets Humans de l’ONU.

D’altra banda, el dirigent independentista explica que un polític alemany no podia entendre “de què té por Espanya” en veure la “negativa constant a tot allò que proposa Catalunya i tot allò que vagi en defensa de la llengua catalana”. El president tampoc ho entén ja que afirma que la catalana és “una de les societats europees més compromeses i mobilitzades per la democràcia”.

“De què té por Espanya”, em preguntava insistentment aquesta setmana un polític alemany sorprès per la negativa constant a tot allò que proposa Catalunya i tot allò que vagi en defensa de la llengua catalana.

Que ens vulguin etiquetar de moviment violent després d’haver resistit pacíficament una agressió com la de l’1 d’octubre i dos anys de repressió és una ofensa indecent a milions de persones que formen una de les societats europees més compromeses i mobilitzades per la democràcia.

El president té clar a què es deu l’escalada de repressió contra els independentistes i conclou que “busca provocar i atacar la nosta resiliència, esgotar la nostra paciència i erosionar el que saben que és un dels valors indiscutibles del nostre moviment: el compromís a conduir-nos pels camins de la no violència”. Tot i que està convençut que “magnificaran, inventaran i distorsionaran el que faci falta per embrutar una feina de més de 8 anys”, apunta que els catalans independentistes no cediran i es faran “més forts”.

L’escalada de la repressió busca provocar i atacar la nosta resiliència, esgotar la nostra paciència i erosionar el que saben que és un dels valors indiscutibles del nostre moviment: el compromís a conduir-nos pels camins de la no-violència.

Per això magnificaran, inventaran i distorsionaran el que faci falta per embrutar una feina de més de 8 anys. I no ho aconseguiran perquè, una vegada més, malgrat la ràbia, la injustícia, la por, la tristesa, ens farem més forts.

Finalment, Carles Puigdemont demana serenitat, unió, no violència, mobilització i decisió. “La conquesta de la llibertat és un gran espanta-pors; posa llum allà on ara mateix hi ha la foscor de la repressió; obre camins allà on alguns hi alcen parets per aturar-los”, conclou.

Mantinguem-nos serens, perquè ens volen neguitosos. Mantinguem-nos units, perquè ens volen dividits. Mantinguem-nos pacífics, perquè ens volen violents. Mantinguem-nos mobilitzats, perquè ens volen quiets i callats. Mantinguem-nos decidits, perquè ens volen renunciats.

Informa:ELNACIONAL.CAT (27-9-2019)

219 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: