PUIGDEMONT: ” RES NO FA PENSAR QUE NO PUGUI ACABAR EN UNA PRESÓ ESPANYOLA “

El president Carles Puigdemont ha manifestat que el dia de demà podria acabar a una presó espanyola si prospera el suplicatori del Tribunal Suprem perquè li retirin la immunitat com eurodiputat, per la qual cosa està citat a declarar el pròxim 7 de desembre. Puigdemont ha realitzat aquesta afirmació en la presentació del llibre de Josep Rull, 1 dia d’octubre i 2 poemes (editorial Símbol).

En aquest context, el president ha indicat que el llibre del conseller li ha suposat un aprenentatge de cara el futur. “Res no assegura que no pugui acabar anant a una presó espanyola”, ha defensat. Així doncs, Puigdemont ha manifestat que si els intents de l’Estat espanyol prosperen, pot arribar a “ser company dels nostres presos polítics”, com en Rull, que no ha pogut assistir a la presentació del seu llibre perquè està intern al centre penitenciari de Lledoners.


Poca esperança en un tracte just i digne

Després de llegir el llibre, Puigdemont ha manifestat que no li queda cap dubte que els independentistes no tenen “cap esperança” de trobar un “tracte just i digne” en una presó espanyola.

A més, en la presentació, que s’ha realitzat en el marc dels mil dies de presó que porten els presos polítics, Puigdemont ha recordat que ell només ha passat un 1,2% del temps a la presó en comparació els seus excompanys de Govern, en referència als dotze dies que va estar en un centre penitenciari d’Alemanya.

D’altra banda, també ha assegurat que l’Estat espanyol funciona amb una “verticalitat” que va des del Rei fins al funcionari de presons. “Tots tenen un mateix propòsit: Destruir-nos com a nació”. En aquesta línia ha argumentat que el seu propòsit “es manté intacte”, però s’ha preguntat: “el nostre propòsit es manté intacte?”.

Puigdemont, que ha participat per videoconferència a la presentació, ha explicat que des de l’exili percep que “l’Estat espanyol continua amb la mateixa recepta, la repressió i els pals”.

Situacions que esborronen
El president ha relatat que el llibre està escrit amb ironia, però parla de moments molt complicats i durs de la vida de Rull.”Agunta situacions que esborronen, que tombarien a més d’un, però no els mil dies, sinó també en el primer segon”, defensa Puigdemont que diu que és inevitable que “impacti al cor” del lector.

En la presentació també hi ha intervingut la dona de Rull, Meritxell Lluís, regidora de l’ajuntament de Terrassa per JxCAT, així com el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Els dos han posat l’accent en la particular manera en la qual s’ha redactat el llibre, que s’anava fent per parts i compartint mitjançant USB.

“Un sistema diferent de fer un llibre que ara ho diem rient, però et demostra la duresa de tot plegat”, ha emfatitzat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (16-11-2020)

311 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: