El president Carles Puigdemont ha denunciat aquest mat√≠ davant la pres√≥ de Neum√ľnster que ‚Äúnovament estem davant l‚Äô√ļs d‚Äôinstitucions de l‚ÄôEstat per a la persecuci√≥ pol√≠tica‚ÄĚ. Es referia Puigdemont a la investigaci√≥ del Tribunal de Comptes, que ha demanat a la Fiscalia General de l‚ÄôEstat que s’investigui el seu Govern per malversaci√≥ per l‚Äô1-O. ¬†Puigdemont ha estat contundent: “No es va desviar ni un euro al refer√®ndum“.

Puigdemont ha indicat que el govern espanyol en seu parlamentaria i en seu judicial ha certificat que no es va gastar ni un sol euro p√ļblic en el refer√®ndum. Puigdemont ha recordat que les comptes de la Generalitat estaven sota el control estricte del ministeri d‚ÄôHisenda. En aquest punt ha deixat clar que al judici al proc√©s que s’est√† seguint al Tribunal Suprem ha quedar molt clar que no hi va haver malversaci√≥, ni viol√®ncia.

Persecució política

 

‚ÄúNovament estem davant l‚Äô√ļs d‚Äôinstitucions de l‚ÄôEstat per a la persecuci√≥ pol√≠tica‚ÄĚ, ha afirmat Puigdemont en relaci√≥ a la investigaci√≥ del Tribunal de Comptes.

L‚Äôadvocat Gonzalo Boye, ha apuntat que crida molt l‚Äôatenci√≥ que aquesta investigaci√≥ hagi sortit a la llum p√ļblica avui, just quan fa un any de la detenci√≥ de Puigdemont, quan fa setmanes que s‚Äôha donat resposta al requeriments de la fiscalia sobre aquesta q√ľesti√≥. De la seva banda, Jaume Alonso-Cuevilas, ha insistit que durant el judici ha quedat clar que no hi va haver malversaci√≥.

 

Inmunitat

 

A preguntes dels periodistes sobre la seva immunitat en cas de ser escollit diputat al Parlament Europeu, Puigdemont ha insistit que l’acte de diputat l’atorga la cambra europea, tal com recull el seu reglament. Malgrat les interpretacions que posen en dubte que pugui prendre possessi√≥ del seu esc√≥, Puigdemont s’ha mostrat del tot confiat: “I tant que tindr√© l’acta de diputat”.

En aquest punt ha recordat com just fa un any la majoria de portades de diaris, les tert√ļlies es congratulaven de la seva detenci√≥ a Alemanya i donaven per fet que les autoritats alemanyes actuarien al dictat de les espanyoles.¬†¬†“Es van equivocar amb la meva detenci√≥, amb la querella civil contra el magistrat Llarena”, ha indicat, per afegir que¬†passar√† el mateix amb la seva inmunitat.

“La decisi√≥ li correspon al Parlament Europeu”, ha insistit. I ha estat contundent¬†quan ha manifestat que “el partit es jugar√† amb un arbitre independent. No juguem el partit al Santiago Bernab√©u”.

 

Visita a la presó

 

Puigdemont ha tornat a la pres√≥ de Neum√ľnster aquest dilluns al mat√≠ quan es compleix un any de la seva detenci√≥ a Schleswig-Holstein. El l√≠der de Junts per Catalunya ha entrat al centre penitenciari per donar un centenar de llibres d’autors catalans tradu√Įts a l’alemany. Puigdemont va estar recl√≤s durant dotzes nits en aquesta pres√≥, del 25 de mar√ß al 6 d’abril del 2018, i ha decidit tornar-hi per fer un lliurament del centenar de llibres per a la biblioteca de la pres√≥.

Informa:ELNACIONAL.CAT (25-3-2019)