PUIGDEMONT VOL UN RELATOR EN LA TAULA DE NEGOCIACIÓ

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha tornat a posar sobre la taula la necessitat que a la taula de diàleg entre els governs català i espanyol s’hi incorpori la figura del “relator o facilitador” perquè “ajudi a posar confiança”. Durant la presentació del llibre ‘La lluita a l’exili’ -el segon volum de ‘M’explico’- a La Setmana del Llibre en Català, l’expresident ha remarcat que entre les parts catalana i espanyola “no hi ha prou confiança” com per poder arribar a cap acord. “Per evitar que s’arribi a acords dificilíssims i que després l’Estat no compleixi, què menys que que hi hagi un facilitador o un relator”, ha insistit Puigdemont.

Des de l’exili, l’expresident ha retret al govern espanyol que al llarg dels anys “no ha complert els compromisos amb Catalunya”, posant com a exemple els incompliments de l’Estatut, i ha advertit que ara, davant la taula de diàleg, cal “conèixer l’adversari”. En aquest sentit, ha recordat que els dies previs a l’1 i al 3 d’octubre del 2017 “hi va haver molts intents d’engany”, mentre que ara lamenta que el govern espanyol “escampa narratives per desacreditar l’independentisme i Catalunya”.

Per tot això, Puigdemont creu que caldria una figura intermediària que pogués donar fe dels acords als que s’arribi en les reunions. També sobre la taula, el president ha dit que cal “abordar el problema de fons” i ha assenyalat que a la taula “més que un diàleg el que hi cal és una negociació”.

D’altra banda, l’expresident també ha explicat que ha trobat a faltar “crítica i autoexigència” a la banda de l’Estat espanyol des de l’octubre del 2017. “És una explicació que ens mereixem, cal un ‘M’explico’ de l’altra banda”, ha dit Puigdemont, que ha remarcat que el perquè del discurs del Rei el 3-O “és un gran misteri”.
Informa:LAREPUBLICA.cat (13-9-2020)

RELACIONATS

[VÍDEO] Torra llança un missatge de “serenitat” a les portes de l’inici del curs i assegura que les escoles són “segures”

Mor l’advocat de l’Estat en cap a Catalunya, responsable executiu de la repressió

Més de 25.000 visitants i una facturació de 325.000 euros a la Setmana del Llibre donen “optimisme” al sector

[Vídeo] Greu accident al port de València en desplomar-se una grua per una maniobra d’un vaixell

Vox porta el dimarts al Congreso la llei per il·legalitzar qualsevol partit independentista

El PP exigeix a Sánchez aclarir si vol indultar els presos de l’1-O
L’ULL DE DÈU
Si el Grup Godó considera que Òmnium són els bons i l’ANC els dolents…
El director de La Vanguardia proposa un acord d’ERC amb el PDeCAT
Crónica Global omple les tertúlies de Catalunya Ràdio fins i tot amb un càrrec públic cessat per presumpte violència de gènere

EDITORIAL
Superem el 50% en les pròximes eleccions i declarem la independència
“Partits independentistes: sit and talk! Treballeu per sumar més del 50% aquestes eleccions. I després, respecteu el mandat de l’1 d’Octubre i declareu la independència!”
Llegir més >

OPINIÓ
Els partits no ens entenen o no ens expliquem prou bé?
Cartes dels lectors
CARTES DELS LECTORS 13/09/2020
Una Diada infernal
Francesc Viadel
FRANCESC VIADEL 13/09/2020
L’amnistia no és justícia. La independència sí!
Llorenç Prats
LLORENÇ PRATS 12/09/2020
L’oportunitat de la Diada del 2020
Cartes dels lectors
CARTES DELS LECTORS 12/09/2020
Bargalló i la corbata islàmica
Jordi Galves
JORDI GALVES 10/09/2020

236 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: