PUIGNERÓ ACUSA EL GOBIERNO DE ” DESLLEIAL” PER FRENAR LA INVERSIÓ AL PRAT

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha comparegut aquest dimecres a la tarda des de Brussel·les per valorar en nom de Junts l’anunci del govern espanyol sobre la suspensió del projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat, també aquesta tarda en una roda de premsa de la ministra de Transports, Raquel Sánchez. El vicepresident ha lamentat que el govern espanyol sigui “deslleial” i l’ha acusat de “no complir els acords”. Ha manifestat “sorpresa” i “enuig” davant la decisió de la Moncloa.

Puigneró ha defensat que el projecte “representava una gran inversió pel país i pel progrés de Catalunya”, alhora, ha dit que “convertia el Prat en un hub internacional i permetia conservar l’espai natural de la Ricarda”. Ha carregat contra els sectors que han fet “manifestacions evitables” i els ha acusat de “populistes”. En tot cas, ha dit, “cadascú ha de valorar el que ha fet”.”Han tornat a fer molt de mal a Catalunya”, ha lamentat Puigneró, qui ha defensat que Junts “continuarà treballant perquè les infraestructures estiguin a l’altura del futur immediat de Catalunya”.

El vicepresident ha volgut desmarcar el debat de l’ampliació del Prat de la taula de diàleg entre Estat-Catalunya: “No està en el marc de la mesa. Allà parlarem de sobirania i de conflicte polític”. Puigneró ha rebut la notícia des de Brussel·les, on es troba des d’ahir dimarts, en les jornades de treball de Junts amb els 32 diputats i Carles Puigdemont, entre altres figures destacades.

Al seu torn, ERC encara no ha fet cap roda de premsa però ha manifestat el seu posicionament com a partit a través de Twitter. Els republicans creuen que “es demostra que la inversió per reformar l’aeroport era un xantatge al Govern i una evidència més que el govern espanyol està als antípodes dels consensos del país”. A més, ERC demana poder “decidir les inversions des de Catalunya”.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (8-IX-2021)

131 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: