El pessimisme, tot i Messi

Puyal no ha volgut deixar de fer menció al seu estimat Barça a la seva lliçó doctoral. Ha afirmat que “gràcies al Barça i a Messi, els seus gols s’han sentit en català arreu del món”. Però malgrat tot, el periodista s’ha mostrat pessimista amb gairebé tot i ha afirmat que ·està decebut”, i que això és normal si es fa “un balanç sincer de com estan el periodisme, la llengua, el país i el món” avui dia. Puyal creu que és l’hora d’un nou periodisme, més compromés amb la societat: “més responsable, amb més solidaritat, amb menys pors, amb menys hostilitats, amb menys dogmatismes i amb més llibertat”.

 

Agraïments

Puyal ha volgut acabar el seu discurs acadèmic tot agraint la distinció, però també reconeixent la tasca dels professionals dels seus equips, que l’han ajudat en els darrers 50 anys, i també, sobretot, “els oients i els espectadors que donen sentit a la nostra feina”.

 

Homenatge a un professional

En l’acte, la rectora de la UAB, Margarita Arboix, ha felicitat Puyal i l’ha descrit com un “defensor clar del periodisme lliure, honest i escrupolós”. Per la seva banda, Miquel de Moragas, catedràtic honorari del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB, que ha actuat com a padrí, ha recordat que Puyal es va formar en ciències de la informació a la UAB, ha glossat les seves aportacions a la “terminologia” del sector i ha descrit el periodista com a “informador, mediador, narrador, garantia de neutralitat i defensor del dret a saber”. La cerimònia ha comptat amb una nodrida representació de professionals del periodisme que han volgut participar en l’homenatge al mestre Puyal. El doctorat honoris causa a Puyal és el cinquè dels doctorats d’aquest tipus atorgats amb motiu del cinquantenari de la UAB; en el seu cas s’ha atorgat en l’eix temàtic de defensa de la llengua catalana i la societat.

Informa:ELNACIONAL.CAT (7-5-2019)