QUAN EL CONSELL D’EUROPA ASSENYALA ESPANYA I TURQUIA

“Quan el Consell d’Europa assenyala Espanya i Turquia ”
( JOS√Č ANTICH )

Ni un ministre d’Afers Exteriors exclusivament dedicat a desprestigiar internacionalment la causa de l’independentisme catal√†, ni un organisme milionari com Espanya Global, dedicat exclusivament a fer proselitisme espanyol, i rebatent, fins i tot amb males arts, les explicacions de les institucions catalanes sobre quina √©s la situaci√≥ real a Catalunya ha evitat el sonor calbot del Consell d’Europa al govern de Pedro S√°nchez. I no sobre una q√ľesti√≥ ni molt menys menor sin√≥ sobre la vulneraci√≥ de la llibertat d’expressi√≥ dels pol√≠tics empresonats a l’Estat espanyol i Turquia. La mera equiparaci√≥ d’Espanya a Turquia en un document oficial d’una organitzaci√≥ internacional amb seu a Estrasburg i de la qual formen part 47 estats europeus hauria de ser motiu d’inquietud i alarma si no fos perqu√® el deep state ha sortit de ca√ßa major i el seu principal objectiu no √©s cap altre que vincular l’independentisme catal√† amb el terrorisme.

L’informe, de 13 folis, presentat pel let√≥ Boris Cilevics al Comit√® d’Assumptes Legals i Drets Humans de l’Assemblea Parlament√†ria del Consell d’Europa, i que ha estat aprovat, √©s enormement dur amb el comportament de la just√≠cia espanyola i les decisions adoptades pel Tribunal Suprem com, per exemple, la privaci√≥ de llibertat, la immunitat parlament√†ria, la independ√®ncia dels electes i la sol¬∑licitud de llargues penes per als presos pol√≠tics. El let√≥ Civelics, d’acord amb l’informe aprovat, sol¬∑licitar√† d’efectuar una visita d’informaci√≥ a Madrid i Barcelona i ser√† divertit saber quina √©s la resposta del Govern espanyol i d’Exteriors que, hores despr√©s de la not√≠cia, mantenia un silenci inusual malgrat tractar-se d’un ministeri tan loqua√ß com pol√®mic.

No √©s la primera vegada que Espanya √©s assenyalada per organismes internacionals en tot el conflicte catal√†. B√© √©s cert que la Comissi√≥ Europea, el veritable politbur√≥ dels estats, roman en el dia d’avui bastant impermeable per a les demandes de l’independentisme catal√†. Tanmateix, el corrent de simpatia al Parlament Europeu es va eixamplar d’una manera significativa despr√©s de les eleccions del mes de maig passat i en alguns pa√Įsos s’han produ√Įt pronunciaments impensables de partits pol√≠tics o de cambres legislatives a favor de la demanda de refer√®ndum o en contra de la pres√≥ dels l√≠ders independentistes. √Čs el cas, per exemple, de Fran√ßa, Alemanya i la Gran Bretanya, per citar els m√©s importants d’Europa.

L’enorme soroll judicial, pol√≠tic i medi√†tic de l’Estat espanyol per associar l’independentisme catal√† amb el terrorisme est√† tenint a data d’avui a nivell internacional un recorregut limitat. Entre altres coses, perqu√® els moviments han sigut tan matussers que no han tingut gran credibilitat. I no ser√† perqu√® no s’estigui posant a sobre de la taula artilleria pesada, com ara les filtracions esbiaixades de sumaris secrets de l’Audi√®ncia Nacional, la permanent discussi√≥ a Madrid de la restauraci√≥ del 155 per limitar o suspendre el govern de Catalunya o, fins i tot, l’activaci√≥ de la llei de Seguretat Nacional, l’√ļltim cartutx posat a sobre de la taula com a av√≠s a la Generalitat. El fum per davant de les advert√®ncies internacionals a Espanya.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-10-2019)

262 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: