QUAN EL CONSELL D’EUROPA ASSENYALA ESPANYA I TURQUIA

“Quan el Consell d’Europa assenyala Espanya i Turquia ”
( JOSÉ ANTICH )

Ni un ministre d’Afers Exteriors exclusivament dedicat a desprestigiar internacionalment la causa de l’independentisme catalĂ , ni un organisme milionari com Espanya Global, dedicat exclusivament a fer proselitisme espanyol, i rebatent, fins i tot amb males arts, les explicacions de les institucions catalanes sobre quina ĂŠs la situaciĂł real a Catalunya ha evitat el sonor calbot del Consell d’Europa al govern de Pedro SĂĄnchez. I no sobre una qĂźestiĂł ni molt menys menor sinĂł sobre la vulneraciĂł de la llibertat d’expressiĂł dels polĂ­tics empresonats a l’Estat espanyol i Turquia. La mera equiparaciĂł d’Espanya a Turquia en un document oficial d’una organitzaciĂł internacional amb seu a Estrasburg i de la qual formen part 47 estats europeus hauria de ser motiu d’inquietud i alarma si no fos perquè el deep state ha sortit de caça major i el seu principal objectiu no ĂŠs cap altre que vincular l’independentisme catalĂ  amb el terrorisme.

L’informe, de 13 folis, presentat pel letĂł Boris Cilevics al Comitè d’Assumptes Legals i Drets Humans de l’Assemblea ParlamentĂ ria del Consell d’Europa, i que ha estat aprovat, ĂŠs enormement dur amb el comportament de la justĂ­cia espanyola i les decisions adoptades pel Tribunal Suprem com, per exemple, la privaciĂł de llibertat, la immunitat parlamentĂ ria, la independència dels electes i la sol¡licitud de llargues penes per als presos polĂ­tics. El letĂł Civelics, d’acord amb l’informe aprovat, sol¡licitarĂ  d’efectuar una visita d’informaciĂł a Madrid i Barcelona i serĂ  divertit saber quina ĂŠs la resposta del Govern espanyol i d’Exteriors que, hores desprĂŠs de la notĂ­cia, mantenia un silenci inusual malgrat tractar-se d’un ministeri tan loquaç com polèmic.

No ĂŠs la primera vegada que Espanya ĂŠs assenyalada per organismes internacionals en tot el conflicte catalĂ . BĂŠ ĂŠs cert que la ComissiĂł Europea, el veritable politburĂł dels estats, roman en el dia d’avui bastant impermeable per a les demandes de l’independentisme catalĂ . Tanmateix, el corrent de simpatia al Parlament Europeu es va eixamplar d’una manera significativa desprĂŠs de les eleccions del mes de maig passat i en alguns paĂŻsos s’han produĂŻt pronunciaments impensables de partits polĂ­tics o de cambres legislatives a favor de la demanda de referèndum o en contra de la presĂł dels lĂ­ders independentistes. És el cas, per exemple, de França, Alemanya i la Gran Bretanya, per citar els mĂŠs importants d’Europa.

L’enorme soroll judicial, polĂ­tic i mediĂ tic de l’Estat espanyol per associar l’independentisme catalĂ  amb el terrorisme estĂ  tenint a data d’avui a nivell internacional un recorregut limitat. Entre altres coses, perquè els moviments han sigut tan matussers que no han tingut gran credibilitat. I no serĂ  perquè no s’estigui posant a sobre de la taula artilleria pesada, com ara les filtracions esbiaixades de sumaris secrets de l’Audiència Nacional, la permanent discussiĂł a Madrid de la restauraciĂł del 155 per limitar o suspendre el govern de Catalunya o, fins i tot, l’activaciĂł de la llei de Seguretat Nacional, l’Ăşltim cartutx posat a sobre de la taula com a avĂ­s a la Generalitat. El fum per davant de les advertències internacionals a Espanya.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-10-2019)

195 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: