QUÈ DIU EL PACTE SOBRE CULTURA, LLENGUA I MITJANS ?

Cultura, Llengua i Mitjans
En matèria cultural, ERC i Junts preveuen augmentar la despesa del país en aquest camp a 200 euros per habitant, aportant-ne el Govern fins a 70 d’aquests euros, l’equivalent al 2% del pressupost. Reclamaran igualment rebaixar l’IVA cultural al 4% i elaboraran una llei de polítiques culturals i drets culturals de la ciutadania que clarifiqui les responsabilitats de gestió cultural governamental, municipal, associativa i professional, així com recuperaran les taxes a les operadores que va tombar el TC.

A nivell de llengua, contemplen un gran Pacte Nacional per la Llengua per incrementar-ne l’ús social especialment entre la gent jove i allà on és més deficitari (etiquetatge, justícia, producció audiovisual, videojocs…). L’acord inclou el foment de continguts en català a les xarxes, fer complir la llei del cinema i que la CCMA faci un aposta decidida pels continguts adreçats a públic infantil i juvenil i exemplars amb l’ús de la llengua.
Informa:NACIOCULTURAL.CAT (17-5-2021)
N.de la R.
Es tracta d’una principis generals amb els quals s’hi pot estar d’acord.Ara cal veure com tot això es tradueix a la pràctica.Veure
.

110 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: