QUÈ DIU EL PACTE SOBRE CULTURA, LLENGUA I MITJANS ?

Cultura, Llengua i Mitjans
En matèria cultural, ERC i Junts preveuen augmentar la despesa del paĂ­s en aquest camp a 200 euros per habitant, aportant-ne el Govern fins a 70 d’aquests euros, l’equivalent al 2% del pressupost. Reclamaran igualment rebaixar l’IVA cultural al 4% i elaboraran una llei de polĂ­tiques culturals i drets culturals de la ciutadania que clarifiqui les responsabilitats de gestiĂł cultural governamental, municipal, associativa i professional, aixĂ­ com recuperaran les taxes a les operadores que va tombar el TC.

A nivell de llengua, contemplen un gran Pacte Nacional per la Llengua per incrementar-ne l’Ăşs social especialment entre la gent jove i allĂ  on ĂŠs mĂŠs deficitari (etiquetatge, justĂ­cia, producciĂł audiovisual, videojocs…). L’acord inclou el foment de continguts en catalĂ  a les xarxes, fer complir la llei del cinema i que la CCMA faci un aposta decidida pels continguts adreçats a pĂşblic infantil i juvenil i exemplars amb l’Ăşs de la llengua.
Informa:NACIOCULTURAL.CAT (17-5-2021)
N.de la R.
Es tracta d’una principis generals amb els quals s’hi pot estar d’acord.Ara cal veure com tot això es tradueix a la prĂ ctica.Veure
.

364 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: