QUÈ HEM DE FER EN CAS D’UNA AGRESSIÓ LINGÜÍSTICA ?

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca ha difós aquest dijous un protocol d’actuació davant els casos reiterats de maltracte lingüístic cap als catalanoparlants, tant a establiments comercials com a l’administració.
El protocol recomana actuar amb calma i demanar ser atesos per una altra persona si contesten ‘no te entiendo’, «recorda que parlar en català és un dret legal establert a l’Estatut d’Autonomia i dóna pautes a seguir en cas que no es respectin els drets lingüístics, entre altres la comunicació dels fets a la Direcció General de Política Lingüística».Si un cop parlat primer amb el responsable de l’establiment no hi ha una resposta positiva, aleshores cal demanar el llibre de reclamacions i fer-ne una còpia.I després marxar sense comprar-hi res, naturalment.

L’ASM ofereix l’adreça de correu denuncies@assembleamallorca.cat per fer-hi arribar els fets ocorreguts, amb el compromís de fer-los arribar als mitjans i compartir-los amb altres entitats en defensa del català, com l’Obra Cultural Balear i la Plataforma en defensa de la Llengua, a fi de dur un registre el més complet possible.
L’ASM continua considerant el rei espanyol Felipe VI «com a principal responsable de l’onada d’agressions lingüístiques, arran del famós discurs del ‘a por ellos’ de 3 d’octubre de 2017, i li exigeix que insti públicament els castellanoparlants a respectar la llengua dels mallorquins». Al mateix temps, han denunciat el silenci de la delegada del Govern espanyol, Aina Calvo, a la petició d’una entrevista per tractar aquest tema.
Informa:DBALEARS.CAT (31-7-2020)

323 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: