QUE LA INCOMPETÈNCIA ESPANYOLA NO TAPI LA CATALANA, BEN NOSTRA

“La incompetència catalana ”
Que la incompetència espanyola no tapi la incompetència catalana. Ben nostra, ben catalana, ben incompetent.

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros el mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots? Fes-te’n subscriptor ací.
Que la incompetència espanyola no tapi la incompetència catalana. Ben nostra, ben catalana, ben incompetent. Una incompetència que, com la pols de segons quines cases, es troba a segona vista, sota la catifa, embrutant sense que ho sembli. Una de les principals raons del meu independentisme és precisament eliminar excuses dels nostres poderosos incompetents. Volem tenir tot el poder per evitar aquella frase tants cops certa, i tants cops falsa, simple catifa on amagar-nos la brutícia: “No, això és culpa de Madrid”. No, mira, això és cosa nostra. I de la nostra incompetència.

Aquesta setmana hem viscut un exemple magnífic amb el vergonyós afer de les ajudes als autònoms organitzat per part del govern català de coalició. Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya han organitzat unes ajudes a un part molt afeblida de la població, els autònoms, basada en la llei de la jungla: els primers tenen premi. La resta, no. I a la vegada no han sabut muntar un web que aguantés l’allau de peticions. Mig milió d’autònoms, només minses ajudes per 10.000 persones, i cau el web. Us felicito fills. No només han provocat un desastre. Tampoc han sabut aprofitar el moment amb campanyes comunicatives: estimat autònom, l’estat espanyol us , ara, nommaltracta. Nosaltres només podem curar ferides. Ni el context no han explicat.

Els incompetents. Ai els incompetents. “És molt més freqüent la grip que la Covid-19. Si no s’ha viatjat, el més probable és un refredat o grip”. Dit per un assessor científic. A Catalunya tenim 100 alts càrrecs públics de l’administració catalana amb el mandat caducat. Ja som el Tribunal Constitucional espanyol. Felicitats. Tenim consellers en un món globalitzat que no parlen anglès, i per això els nomenem … d’Exteriors. Tenim una televisió sense canal infantil. Tenim, a la privada, milers de llibres de no-ficció sense índex onomàstic, des de fa dècades, i algun dia ho batejarem com la incompetència catalana editorial de no ficció. Poca feina, mal fotuda, i ben pagada. Volem postes de sol, i caps de setmana. Tenim nepotisme, portes giratòries, i sindicats d’esquerres que han enviat la gent a tenir plans de pensions privades amb la Caixa. Tenim empreses que només funcionen si els treballadors no arriben a fi de mes. Si arriiben a fi de mes, no. Tenim una Catalunya no blanca, amb arrels gitanes, marroquines, asiàtiques, americanes, molt invisibilitzada com a opinadors, entrevistadors, o creadors de debats en els mitjans de comunicació de masses, com desenes de milers de dones. Tenim cervells fugint del país català, no de l’espanyol. Tenim jurats del Premi Ramon Llull en català, que premien a qui no sap escriure’l. Tot un víctor.

Que la incompetència espanyola no tapi la incompetència catalana. A la pública, i a la privada. Ben nostra, ben catalana, ben incompetent. Una de les principals raons del meu independentisme és precisament fer caure sopars de duro dels nostres poderosos incompetents i les seves excuses de mal pagador.

A tot arreu hi ha incompetència. La gràcia és seguir.
Informa:VILAWEB.CAT (15-11-2020)

243 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: