QU√ą S’HA DE FER AMB LES MENTIDES DE CASADO?

“Qu√® s’ha de fer amb les mentides de Casado?”
(√ÄLEX GUTI√ČRREZ)

Per comen√ßar, dir-ho, que s√≥n mentides. Quan Donald Trump va suggerir que amb di√≤xid de clor es podia lluitar contra el coronavirus, molts mitjans que ho van recollir afegien de seguida que la ci√®ncia ho desautoritzava, a banda del perill evident que suposa fer xupitos de desinfectant. Aleshores, ¬Ņper qu√® amb l’igualment indigne Casado no s’aplica el mateix principi? El que va dir es basa en un cas del 1997 al Pa√≠s Basc i en unes declaracions no contrastades d’uns pares a les Balears. Recollir nom√©s la seva frase estulta i emmetzinadora no aporta cap valor afegit al lector: cal buscar l’origen per poder confirmar-ho o desmuntar-ho. O, com a molt m√≠nim, consignar que es tracta de dos episodis no confirmats. Sense aquest assenyalament, el mitj√† acaba convertit en un amplificador del missatge i als Casados de mig m√≥n els sortir√† a compte la seva estrat√®gia empudegadora.
El president del PP, Pablo Casado, a Galícia, on ha participat a la junta directiva del partit a la Corunya.
El president del PP, Pablo Casado, a Galícia, on ha participat a la junta directiva del partit a la Corunya. Cabalar / EFE

I el popular no trobava nom√©s socors en la triple dreta medi√†tica. Fixem-nos com ho donava El Pa√≠s. “Casado desoeix Feij√≥o i redobla les acusacions infundades al govern”, explica, sobre les acusacions que va fer en el mateix m√≠ting, titllant de defraudadora Nadia Calvi√Īo i suggerint que el govern de S√°nchez bloquejava una investigaci√≥ judicial sobre abusos a menors. El diari diu que els atacs eren “acusacions sostingudes sobres mitges veritats i exageracions, quan no infundades”. Per√≤ vet aqu√≠ que, quan uns par√†grafs m√©s avall parla de la barbaritat de les pedres i els lavabos, aleshores Casado nom√©s va fer “declaracions pol√®miques”. No. No s√≥n pol√®miques. O s√≥n veritat, i √©s un esc√†ndol, o s√≥n mentida, i s√≥n una inf√†mia que hauria d’apartar el personatge de la pol√≠tica, per atiar l’odi. A vegades, penjar l’adjectiu “pol√®mic” √©s, en realitat, una sibil¬∑lina forma d’equidist√†ncia.
Informa:ARA.CAT (19-XII-2021)

54 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: