QUE VENEN ELS RUSSOS, QUE VENEN ELS RUSSOS !

“Els russos, els russos! ”
( JOS√Č ANTICH )

Encara que han passat m√©s de dotze hores des de les primeres detencions de la nova onada de repressi√≥ contra l’independentisme costa fer-se una idea del nexe d’uni√≥ de les diferents operacions policials d’aquest dimarts. I quan no existeix una explicaci√≥ m√≠nimament s√≤lida, un nom√©s pot arribar a una conclusi√≥: l’objectiu √©s, una cop m√©s, atemorir el moviment sobiranista, deixar meridianament clar que la repressi√≥ no s’ha acabat i que les causes judicials s√≥n encara el cam√≠ fins que no hi hagi una rendici√≥ en tota la regla. No n’hi ha prou amb allargar la situaci√≥ actual de bloqueig en qu√® l’independentisme no avan√ßa i es limita a retrocedir el menys possible. Tampoc que no es tracti d’explorar la via del di√†leg com a alternativa a la confrontaci√≥. Hi ha d’haver una claudicaci√≥ en tota la regla.

Perqu√® a les persones de m√©s reconeixement p√ļblic dels detinguts, de qu√® se les acusa? Vegeu el cas de l’exconseller Xavier Vendrell, l’empresari David Mad√≠ i l’editor Oriol Soler. Del quart, Josep Llu√≠s Alay, posat en llibertat abans de migdia, es va voler estirar el fil del F√≤rum Crans Montana, a Su√Įssa, per 5.000 euros que estaven correctament facturats i al qual havia assistit el president Carles Puigdemont. De la resta, una dotzena i mitja de persones, alguns havien estat posats en llibertat amb c√†rrecs i d’altres continuaven prestant declaraci√≥ a la caserna de la Gu√†rdia Civil de Travessera de Gr√†cia, a Barcelona, ben entrada la nit. En total, 21 persones connectades a trav√©s de diferents relats de la Gu√†rdia Civil que, per experi√®ncies anteriors, cal posar molt en quarantena. La desbordada imaginaci√≥ amb la que han elaborat informes precedents es reprodueix tamb√© en alguns dels episodis d’aquest. El m√©s exc√®ntric de tots apunta que R√ļssia hauria ofert al president Puigdemont el 2017, en ple proc√©s d’independ√®ncia, pagar tot el deute de Catalunya i 10.000 soldats d’aquell pa√≠s a la seva disposici√≥.

D’aquest relat de la policia la interlocut√≤ria judicial infereix el seg√ľent: “En cas d’haver acceptat, probablement els esdeveniments haurien estat tr√†gics i haurien desencadenat un conflicte armat a l’Estat amb un incert nombre de v√≠ctimes mortals”. No √©s estrany que l’ambaixada russa s’hagi, literalment, descollonat, i hagi tirat d’humor afirmant que a la xifra de soldats li falten dos zeros (serien un mili√≥) i que les tropes havien d’haver estat transportades en dos avions muntats a Catalunya durant la Guerra Civil i amagats fins ara en un lloc segur de la serra catalana. Si aquest delirant relat fos cert suposo que l’ambaixador espanyol hauria estat cridat en algun moment a consultes, s’haurien trencat les relacions diplom√†tiques entre Espanya i R√ļssia i la Uni√≥ Europea hauria intervingut en l’assumpte. A m√©s de fer-se miques el relat que Catalunya no tindria aliats internacionals que amb tant afany ha defensat el govern espanyol.

Costa creure que estigui succeint tal disbarat, m√©s propi de la pel¬∑l√≠cula Que venen els russos, que venen els russos!, la com√®dia de Norman Jewison dels anys seixanta, que TV3 podria reposar qualsevol dia d’aquests, que relata les vicissituds d’un submar√≠ rus que atraca per error a la costa nord-americana. El film d’humor d’aquella situaci√≥, que trastoca la vida d’una petita localitat de Nova Anglaterra, donaria amb seguretat per a un nou lliurament cinematogr√†fic amb la triangulaci√≥ Catalunya, R√ļssia i Espanya.

No s√≥n bons temps per a la veritat policial i judicial. El cas del major Trapero ha deixat al descobert tantes coses i tan perilloses en un estat de dret que √©s l√≤gic que es vulgui anar a tapar-les com es pugui i a la velocitat m√©s gran possible. Potser per aix√≤ s’ha volgut barrejar els soldats russos arribant a Catalunya per assegurar la independ√®ncia, amb finan√ßament de Tsunami Democr√†tic i un cas de presumpta corrupci√≥ urban√≠stica al Maresme. Massa ingredients diferents.
Informa:ELNACIONAL.CAT (29-10-2020)

172 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: