QUI SÓN ELS PRE-CANDIDATS A LA PRESIDÈNCIA DEL BARÇA ?

“Qui són els candidats a la presidència del Barça? ”

Les eleccions a la presidència del FC Barcelona, previstes el 24 de gener, ja tenen uns quants pre-candidats que aspiren a succeir Josep Maria Bartomeu
candidats Barça

( ROGER GRAELLS )
Les eleccions a la presidència del Barça, previstes el 24 de gener, tenen nou pre-candidats que volen concórrer-hi. El relleu de Josep Maria Bartomeu tindrà la tasca ingent i urgent de quadrar els comptes del club, molt afectats per la reducció d’ingressos a causa de la pandèmia, i de reduir la massa salarial dels esportistes. També hi ha en joc el model de club dels anys vinents, l’impuls que necessita el planter, la renovació del primer equip de futbol masculí i el desafiament econòmic de fer possible la remodelació del Camp Nou i la rodalia.

La cursa per la presidència ja ha començat i hi ha nou pre-candidats que aspiren a succeir Bartomeu. Per convertir-se en candidats oficials, hauran de recollir 2.257 signatures de socis, una xifra que correspon a la meitat dels compromissaris, i presentar-les l’11 de gener. També hauran d’avalar el 15% del pressupost del club, uns 125 milions d’euros. L’envit de recollir les signatures necessàries sense partits amb públic a l’estadi ni al Palau Blaugrana ha convertit el tràmit de facto en el primer sedàs pel qual passaran les candidatures. A més, no es descarten pactes abans de les eleccions entre les candidatures que restin dempeus.

Fins ara, hi ha nou pre-candidats. Són Joan Laporta, Víctor Font, Xavier Vilajoana, Emili Rousaud, Agustí Benedito, Toni Freixa, Jordi Farré, Pere Riera i Lluís Fernández Alà.
Joan Laporta

L’ex-president (2003-2010) ha decidit de tornar-se a presentar amb la candidatura ‘Estimem el Barça‘. Malgrat la derrota del 2015, amb una candidatura bastida a corre-cuita, Laporta ho torna a provar i vol recuperar el comandament del club després del seu breu pas per la política institucional. La seva presència a les eleccions ha fet variar molt el tauler de joc previ per l’ascendència que té sobre una part important dels socis del Barça, malgrat que un altre sector el rebutja.

Joan Laporta: “El Barça sempre ha de bategar al ritme amb què batega el país”
Víctor Font

Font és un empresari sobiranista (vegeu-ne el perfil) que fa anys que prepara el projecte ‘Sí al futur‘ per a la cursa electoral i ja ha presentat els primers noms de la seva candidatura. Així mateix, té el suport públic de l’ex-capità del Barça Xavi Hernández. Font vol canviar el rumb del club i instaurar una estructura professionalitzada. Ha dit que serà poc intervencionista en l’àmbit esportiu i ha mostrat dubtes sobre el finançament de l’Espai Barça.

Víctor Font: “Amb la nostàlgia no construirem el futur del Barça”
Xavier Vilajoana

Vilajoana ha format part de les juntes de Laporta –va dimitir-ne el 2005–, Rosell i Bartomeu, i pot ser vist com el candidat continuista, malgrat que en les seves primeres intervencions públiques ha provat de desmarcar-se de la darrera junta. Presenta la candidatura ‘Futur amb ADN Barça‘, i ha estat el responsable de la Masia aquests darrers anys, a més del futbol femení, i en fa bandera. Amb l’eslògan ‘Un home del Barça’, ara fa el pas d’aspirar a la presidència. En l’àmbit professional, es dedica al sector immobiliari.
Emili Rousaud

Rousaud ha format part de la junta directiva de Bartomeu el darrer mandat, però va dimitir-ne arran de l’escàndol del ‘BarçaGate’. S’ha distanciat de l’ex-president i ha intentat marcar un perfil propi, i presenta la candidatura ‘Els millors al Barça!‘. En l’àmbit professional, és empresari i fundador i director general de la companyia elèctrica independent Factor Energia, vice-president de Pimec i membre de la Cambra de Comerç de Barcelona.
Agustí Benedito

Benedito ha anunciat que es presentava a les eleccions per tercera vegada, amb la candidatura ‘Ara Barça‘. És un candidat bregat en campanya. El 2010 va quedar segon per darrere de Rosell i el 2015 tercer, darrere de Bartomeu i Laporta. L’empresari, obertament independentista, va impulsar una moció de censura el 2017 que no va reeixir, i no ha donat suport a la moció d’enguany.
Toni Freixa

Freixa concorrerà a les eleccions per segona vegada, després d’haver quedat en darrera posició el 2015, ara amb la candidatura ‘Fidels al Barça‘. Va formar part de la directiva de Laporta el 2003 –va dimitir-ne el 2005– i de la de Rosell el 2010, quan va ser nomenat portaveu. És advocat de professió.
Jordi Farré

És la segona vegada que aquest empresari presenta candidatura. El 2015 no va aconseguir prou signatures. Encapçala la candidatura ‘Nou impuls FCB‘, i aspira a superar el tall gràcies, en part, a la projecció mediàtica que ha tingut com a impulsor de la moció de censura contra Bartomeu. És partidari que el patrocinador de la samarreta sigui Catalunya.
Pere Riera

Riera presenta candidatura per primera vegada, ‘Transparència i joc net‘. És director i empresari del sector químic i immobiliari. En les seves intervencions ha fet molta incidència en la importància de recuperar la Masia, ha promès d’aixecar les catifes del club i ha donat importància a les penyes.
Lluís Fernández Alà

Fernández és un empresari vinculat a Sant Cugat del Vallès i de perfil independentista, que presenta la candidatura ‘Passió, seny i planter‘. Havia estat vinculat a Unió i s’havia presentat a les primàries de Demòcrates de Catalunya.
Barça
Informa:VILAWEB.CAT (8-1-2021)

454 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: