“Qui va tocar els testicles a la GuĂ rdia Civil l’1-O?”, aquesta ha estat una de les preguntes de la fiscal Consuelo Madrigal a un dels testimonis mĂŠs expansius de la tarda. Antoni Taules ha explicat amb pèls i senyals tot el que va veure i viure “en viu i en directe” i que la policia espanyola va arribar “armada de dalt a baix amb escuts, porres i pistoles”.

Taules ha descrit com van colpejar gent gran amb escuts i com la gent reaccionava amb consignes com “som gent pacĂ­fica, som gent de pau”.

I quan Consuelo Madrigal li ha preguntat sobre els testicles de la policia, amb total naturalitat ha explicat que, tal com anaven, “fins i tot entre ells s’haguessin pogut donar cops als testicles”.

Els testicles han sortit dos cops avui al judici. És material sensible a l’hora de justificar la violència per la fiscalia i tambĂŠ ho ĂŠs per exemplificar la contundència de la policia espanyola contra els ciutadans l’1-O.

El gat i la rata

Durant tot el dia els testimonis han estat jugant al gat i la rata amb les acusacions, fins al punt que algunes d’elles han refusat fer preguntes quan han vist el tarannĂ  del testimoni.

Quan les acusacions els han respost sobre com va arribar el material o si van veure com portaven les urnes, la resposta era que “no”. Tampoc ningĂş va ser convocat per ningĂş. Ni les festes als col¡legis els dies abans es van organitzar per ningĂş en concret.

Les activitats que es van fer eren les habituals dels centres en cap de setmana, fins i tot les nocturnes, han explicat els testimonis deixant perplexa la fiscalia.

I tot i que tots sabien pels mitjans de comunicaciĂł que el referèndum s’havia suspès, tambĂŠ han dit que a ells ningú els havia enviat cap notificaciĂł judicial dient-los que no podien votar.

Els avisos dels Mossos

Tots els testimonis han relatat que els Mossos van aparèixer tant el dia del referèndum com els dies abans. Abans de l’1-O van alertar que els col¡legis s’havien de tancar i cessar les activitats que es van fer des de divendres d’Escoles Obertes.

Amb un relat que s’estaven fent “activitats de manera cĂ­vica i pacĂ­fica”, cada un dels testimonis ha anat explicant l’1-O davant el Tribunal Suprem.

Informa:ELNACIONAL.CAT (7-5-2019)