“Qui va tocar els testicles a la Gu√†rdia Civil l’1-O?”, aquesta ha estat una de les preguntes de la fiscal Consuelo Madrigal a un dels testimonis m√©s expansius de la tarda. Antoni Taules ha explicat amb p√®ls i senyals tot el que va veure i viure “en viu i en directe” i que la policia espanyola va arribar “armada de dalt a baix amb escuts, porres i pistoles”.

Taules ha descrit com van colpejar gent gran amb escuts i com la gent reaccionava amb consignes com “som gent pac√≠fica, som gent de pau”.

I quan Consuelo Madrigal li ha preguntat sobre els testicles de la policia,¬†amb total naturalitat ha explicat que, tal com anaven, “fins i tot entre ells s’haguessin pogut donar cops als testicles”.

Els testicles han sortit dos cops avui al judici. √Čs material sensible a l’hora de justificar la viol√®ncia per la fiscalia i tamb√© ho √©s per exemplificar la contund√®ncia de la policia espanyola contra els ciutadans l’1-O.

El gat i la rata

Durant tot el dia els testimonis han estat jugant al gat i la rata amb les acusacions, fins al punt que algunes d’elles han refusat fer preguntes quan han vist el tarann√† del testimoni.

Quan les acusacions els han respost sobre com va arribar el material o si van veure com portaven les urnes, la resposta era que “no”. Tampoc ning√ļ va ser convocat per ning√ļ. Ni les festes als col¬∑legis els dies abans es van organitzar per ning√ļ en concret.

Les activitats que es van fer eren les habituals dels centres en cap de setmana, fins i tot les nocturnes, han explicat els testimonis deixant perplexa la fiscalia.

I tot i que tots sabien pels mitjans de comunicaci√≥ que el refer√®ndum s’havia susp√®s, tamb√© han dit que a ells ning√ļ¬†els havia enviat cap notificaci√≥ judicial dient-los que no podien votar.

Els avisos dels Mossos

Tots els testimonis han relatat que els Mossos van apar√®ixer tant el dia del refer√®ndum com els dies abans. Abans de l’1-O van alertar que els col¬∑legis s’havien de tancar i cessar les activitats que es van fer des de divendres d’Escoles Obertes.

Amb un relat que s’estaven fent “activitats de manera c√≠vica i pac√≠fica”, cada un dels testimonis ha¬†anat explicant l’1-O davant el Tribunal Suprem.

Informa:ELNACIONAL.CAT (7-5-2019)