QUIM TORRA ESTOMA EL QUALIFICATIU DE ” GUÀRDIA PRETORIANA” I ESCOMET CONTRA ERC

Quim Torra, el President de la Generalitat inhabilitat, ha comentat que s’hagi desarticulat l’Àrea de Seguretat Institucional, que va muntar en el seu Govern, i ha criticat el to de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al fer-ne la notícia. En una piulada ha qüestionat que el titular de TV3 en comptes de mencionar el nom oficial de l’òrgan hagi optat per redactar-ho de la següent manera: “Interior tanca la Guàrdia Pretoriana de Quim Torra”. Un dels possibles aspectes pels quals el comentari pot haver irritat al predecessor d’Aragonès és que com afirma el DIEC2, “pretoriana” fa referència a la guàrdia del “pretor”, és a dir, a un càrrec provinent de la jerarquia romana. D’aquesta manera, es podria haver fet burla de la iniciativa de Torra, al·legant que era anacrònica i desfasada.

En la piulada Torra ha respost dient que en comptes de “Guàrdia Pretoriana” es devien referir a l’ASI, que n’és el nom oficial, i ha aprofitat per agrair el “treball i dedicació exemplars” que aquest òrgan li va donar abans de la seva inhabilitació. A més a més, ha aprofitat per tornar la pilota a Esquerra Republicana de Catalunya, ja que presumiblement pot estar molest per la modificació que s’ha fet a l’Àrea de Seguretat Institucional, que ha deixat a Trapero sense control dels escortes dels presidents i del Govern. Torra ha explicat que va recuperar una institució “republicana” que va crear Lluís Companys, o sigui un dels fundadors d’Esquerra Republicana de Catalunya.

També hi ha hagut altres comentaris de membres de Junts, com el de la Presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, que han aprofitat la piulada del 131è president de la Generalitat per expressar la seva opinió al respecte.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (1-VIII-2021)

185 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: