RAHOLA DESTAPA L’ORIGEN DEL DESGAVELL ACTUAL DE LA POLÍTICA ESPANYOLA: CATALUNYA

La polĂ­tica espanyola estĂ  vivint uns dies on l’esperpent arriba al seu grau mĂ xim. MĂ©s del que ens tenen acostumats, que ja Ă©s dir. Els xous grotescos a MĂșrcia i Madrid, l’enfonsament i el caos a Ciutadans, les disputes peperes entre Casado i Ayuso… I ara nomĂ©s faltava la cirereta del pastĂ­s, amb Pablo Iglesias deixant el govern per anar “a la batalla de Madrid”. Pilar Rahola analitza la profunda “crisi democrĂ tica de la polĂ­tica espanyola” al darrer Paraula de Rahola. I l’escriptora ho tĂ© clar: l’origen de tot plegat tĂ© molt a veure amb que “no van ser capaços de tenir un plantejament democrĂ tic pel conflicte catalĂ  i han acabat estavellant el mapa polĂ­tic espanyol”.
Rahola tĂ© clar que, “com passa sovint a la polĂ­tica espanyola, allĂČ que passa a Catalunya acaba petant a les Espanyes”. I en dona tres exemples de derivades post eleccions del 14-F: 1) l’independentisme no estĂ  dominat per molta repressiĂł que enviĂŻn; 2) El desastre de Cs, un “bluf”, un “partit escombraries que va nĂ©ixer de l’anticatalanisme ferotge i clĂ ssic”, que desprĂ©s de les eleccions catalanes “estan en ple naufragi”; i 3) El PP, amb Vox menjant-li terreny, amb el ‘BĂĄrcenas Gate’ i amb “Casado, que vol un discurs mĂ©s centrat i Ayuso li va extremant cap a la dreta”.

I falta Iglesias apuntant-se a la festa. “Per quĂš ho fa?”, es pregunta Rahola. I entre d’altres motius, tĂ© clar que “perquĂš els resultats a Catalunya tambĂ© han estat dolents per Comuns”. Rahola considera que mĂ©s enllĂ  que li surti bĂ© o no, “la maniobra Ă©s de supervivĂšncia”. Crisi profunda a Espanya. Desgavell polĂ­tic. Tot va començar a Catalunya, per molt que els cogui.
Informa:ELNACIONAl.CAT (15-3-2021)

251 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: