RAJOY VOLIA RECONÈIXER PALESTINA SI ISRAEL AFAVORIA L’INDEPENDENTISME

Mariano Rajoy temia que Benjamin Netanyahu mostrĂŠs simpaties pel nacionalisme catalĂ . I per això hauria amenaçat l’Estat israeliĂ  amb el reconeixement de Palestina si tenien gestos de simpatia cap a l’independentisme catalĂ . Això ĂŠs el que assegura el digital madrileny Vozpopuli . Aquest mitjĂ  assegura que aquest fet el documenta l’exministre d’Afers Exteriors, JosĂŠ Manuel GarcĂ­a-Margallo, en un llibre de records que encara no s’ha publicat: Memorias heterodoxas de un polĂ­tico de extremo centro.

Segons Vozpopuli, Rajoy no s’hauria entrevistat amb Netanyahu i hauria estat el mateix GarcĂ­a-Margallo qui hauria transmĂŠs el missatge del president espanyol als israelians. Ho hauria fet en una entrevista amb el primer ministre d’Israel, a soles, el 2013.

GarcĂ­a-Margallo, en el seu llibre, tambĂŠ explicaria com s’havia pressionat als paĂŻsos bĂ ltics per evitar que mantinguessin relacions amb l’independentisme. El ministre d’Exteriors populars tambĂŠ va advertir Alex Salmond que si els escocesos defensaven l’independentisme, Espanya podria anunciar que es vetaria l’accĂŠs d’una Escòcia independent a la UE.

GarcĂ­a-Margallo afirma que les seves maniobres diplomĂ tiques van ser molt Ăştils per evitar que cap paĂ­s reconeguĂŠs Catalunya.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24-11-2019)

146 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: