RAJOY VOLIA RECONÈIXER PALESTINA SI ISRAEL AFAVORIA L’INDEPENDENTISME

Mariano Rajoy temia que Benjamin Netanyahu mostrĂ©s simpaties pel nacionalisme catalĂ . I per aixĂČ hauria amenaçat l’Estat israeliĂ  amb el reconeixement de Palestina si tenien gestos de simpatia cap a l’independentisme catalĂ . AixĂČ Ă©s el que assegura el digital madrileny Vozpopuli . Aquest mitjĂ  assegura que aquest fet el documenta l’exministre d’Afers Exteriors, JosĂ© Manuel GarcĂ­a-Margallo, en un llibre de records que encara no s’ha publicat: Memorias heterodoxas de un polĂ­tico de extremo centro.

Segons Vozpopuli, Rajoy no s’hauria entrevistat amb Netanyahu i hauria estat el mateix GarcĂ­a-Margallo qui hauria transmĂ©s el missatge del president espanyol als israelians. Ho hauria fet en una entrevista amb el primer ministre d’Israel, a soles, el 2013.

GarcĂ­a-Margallo, en el seu llibre, tambĂ© explicaria com s’havia pressionat als paĂŻsos bĂ ltics per evitar que mantinguessin relacions amb l’independentisme. El ministre d’Exteriors populars tambĂ© va advertir Alex Salmond que si els escocesos defensaven l’independentisme, Espanya podria anunciar que es vetaria l’accĂ©s d’una EscĂČcia independent a la UE.

GarcĂ­a-Margallo afirma que les seves maniobres diplomĂ tiques van ser molt Ăștils per evitar que cap paĂ­s reconeguĂ©s Catalunya.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24-11-2019)

279 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: