RECLAMEN UNA CONSULTA POPULAR PER RESTABLIR EL LEMA “PERPINY√Ä, LA CATALANA” A L’ESCUT DE LA CIUTAT

Un grup de ciutadans de Perpiny√† han registrat una petici√≥ a la plataforma change.org perqu√® el batlle de la ciutat, Louis Aliot, del partit ultradret√† Rassemblement National, convoqui una consulta popular per a restablir el lema ‚ÄúPerpiny√†, la catalana‚ÄĚ del blas√≥ de la ciutat.

Segons que denuncien, el batlle va retirar el lema de l’escut de manera unilateral i sense consulta prèvia als ciutadans. També expliquen que ha intentat de fer desaparèixer els cartells en català als accessos a la vila.

‚ÄúS√≥n petits passos, que sense adonar-nos van esborrant la nostra cultura, la nostra hist√≤ria i els sentiments profunds catalans a Perpiny√† i a la regi√≥‚ÄĚ, expliquen, en un comunicat. ‚ÄúHem de promoure i protegir la nostra identitat, no podem acceptar una assimilaci√≥ for√ßada i la p√®rdua de la cultura i la llengua que constitueixen la base de la nostra riquesa.‚ÄĚ

Els impulsors de la petició, que ja ha recollit més de 1.000 signatures, també denuncien que Aliot actua sense cap oposició i que l’ultradreta utilitza Perpinyà com un laboratori per anar estenent les seves polítiques a la resta d’estat francés.
Informa:VILAWEB.CAT (16-2-2022)

72 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: