RECOLLIDA DE SIGNATURES DE SUPORT A LES MINORIES LINGÜÍSTIQUES

La Plataforma per la Llengua dona suport a la campanya de FUEN (la Unió Federal de Nacionalitats Europees) per aconseguir que les minories nacionals europees puguin accedir directament als fons de la Unió Europea per tal d’assolir certa llibertat financera sense dependre tant de l’estat on es troben.

La iniciativa de FUEN, en què també participa ELEN, es presenta amb el nom de ‘Política de cohesió per a la igualtat de les regions i la sostenibilitat de les cultures regionals’ i té l’objectiu d’assolir més d’un milió de signatures a l’àmbit local i alhora un nombre significatiu de signatures com a mínim a set països de la UE.

La intenció de FUEN és aconseguir que les minories nacionals no depenguin de les subvencions dels governs dels seus propis països perquè això fa que estiguin sotmeses a la seva influència directa. Per a les regions culturals, aconseguir independència financera significa més autonomia en les decisions internes i en com gasten els seus doblers. Això permetria que puguin desenvolupar infraestructures, escoles i economia local.

La Plataforma per la Llengua considera que totes aquelles accions que contribueixin a l’enfortiment de les minories nacionals enfront els seus estats «poden ajudar al reconeixement del català, en el sentit que promocionar que les regions interactuïn directament amb la Unió Europea és un camí vàlid per al reconeixement del català: que es pugui tractar directament des de Catalunya amb la UE i no passant per l’Estat espanyol».

A més, la iniciativa hauria de permetre que el domini lingüístic del català pogués ser considerat un subjecte en si mateix, «fet que seria beneficiós per a tot el territori però especialment per a la Franja, la Catalunya del Nord, l’Alguer o el Carxe, que són minories lingüístiques a la seva regió, fet que fa que sovint siguin ignorats per les seves regions».

L’ONG del català convida a participar en aquesta iniciativa enviant-hi milers de signatures des de tots els racons de parla catalana.

Informa:DBALEARS.CAT (21-10-2020)

235 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: