RESPOSTA A LA SENT√ąNCIA: UNA MARXA CAMINANT DE TRES DIES EN CINC COLUMNES

L’estiu de 2018, el president de la Generalitat, Quim Torra, proposava “fer una marxa pels drets civils i nacionals del pa√≠s i pel dret a l’autodeterminaci√≥ que finalitz√©s amb la sent√®ncia dels presos pol√≠tics”. Una proposta que va emmarcar en una confer√®ncia el 4 de setembre de 2018 amb tota la pompa al Teatre Nacional de Catalunya.

La idea ha anat prosperant, i a la recerca del consens, la transversabilitat, i la unitat d’acci√≥, seria el pla que ara per ara uniria entitats i partits. Concretament, la resposta a la sent√®ncia del Tribunal Suprem, prevista sobre el 14 d’octubre, consistiria en “una marxa caminant de tres dies en cinc columnes per arribar conjuntament a Barcelona”.

Aquesta √©s la idea que, segons ha pogut saber El M√≥n, genera m√©s acord entre els diferents operadors pol√≠tics. La marxa en columnes que convergirien sobre la capital catalana mostraria la capilaritat social del rebuig a una condemna, refermaria el car√†cter pac√≠fic i c√≠vic del moviment sobiranista i podria afegir a sectors dels comuns i sectors socials fins ara refractaris a la protesta independentista com ara els sindicats majoritaris. “La idea √©s un tres d’octubre des de tot el pa√≠s”, apunten fonts dels implicats.

En principi, la proposta l’havia de presentar l’ANC dimarts de la setmana vinent si el consens, fr√†gil, no es trenca. De fet, Torra ja ho va apuntar en aquella confer√®ncia que encetava un nou cicle pol√≠tic i que ha anat perfilant en les trobades amb els partits i entitats. Torra detallava que la proposta tenia “una divisa molt senzilla: o llibertat o llibertat”. Aix√≠ que “emparat amb el mandat de l‚Äô1 d‚Äôoctubre i amb les grans lluites per la llibertat que tenim tots en la mem√≤ria, com per exemple la de Martin Luther King pels drets civils, proposo una acci√≥ que cada catal√† ha de fer seva, si vol acceptar-la: una marxa pels drets civils, socials i nacionals de Catalunya; una marxa de ciutadans que prenen la determinaci√≥ lliure de ser poble constituent”. “Aquesta marxa √©s i ha de ser una mobilitzaci√≥ √†mplia, diversa i, sobretot, multitudin√†ria”, advertia Torra. Un any depr√©s la marxa √©s l’√ļnic com√ļ denominador que s’ha trobat.
Informa:ELMON.CAT (28-9-2019)

606 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: