RETORN IMMINENT D’ANDREU BUENAFUENTE A TVE 1 EN CATALÀ: DIUMENGE, A LES 23:40

(MARC VILLANUEVA )

Andreu Buenafuente torna a fer TV en català. Feia anys que no passava. Alguns intents a TV3, com la seva entrevista a Carles Puigdemont al Fora de sèrie, la seva entrevista especial al difunt Eduard Punset o la seva recent participació a Quanta guerra d’Eloi Vila. Sempre líder d’audiència a la seva casa mare, la TV3 que li va donar les primeres oportunitats en pantalla. Ara, després d’Antena 3 i La Sexta, segueix a les cadenes de pagament, després de Movistar ara a l’HBO. I finalment en obert a la TVE que controla el PSC on mana Oriol Nolis. El nou director de TVE-Catalunya a Sant Cugat, expresentador del Telediario, ha aconseguit pressupost per contractar grans noms. Esperant el late night més interessant a Catalunya, el de Marc Giró, aquest cap de setmana La 1 posa tota la carn a la graella i és el primer canal de TVE, no les escorrialles de La 2. Dissabte a la nit en castellà Xavier Sardà a La gran confusión i diumenge a la nit en català i a La 1, després de la pel·lícula, a les 23:40 el nou programa de Buenafuente: La casa dels còmics.

Com va anunciar EN Blau, seran 5 programes tots els diumenges sobre cinc grans còmics morts, catalans o molt relacionats amb Catalunya: Gila, Eugenio, Joan Capri, Mary Santpere i el del primer programa: Pepe Rubianes. És el més esperat, el que fa menys temps que va morir. Recuperaran imatges del gran monologuista i una conversa d’amics de Rubianes sobre fons negre com a homenatge a la seva indumentària habitual. Parlaran amics seus com el triciclo Joan Gràcia, la germana i la vídua del còmic o Albert Om. L’ex de TV3 va haver de declarar a la justícia quan van imputar Rubianes per “ultraje a España”. Va explotar contra els fatxes espanyols a El club de TV3 “Que se metan a España ya por el puto culo a ver si les explota dentro y les quedan los huevos colgando del campanario. Ojalá les exploten los cojones y se vayan al cielo sus cojones. Que se vayan a cagar a la puta playa con la puta España”. En morir el cas es va haver d’arxivar.

El programa recordarà l’obra de teatre més mítica de la Barcelona dels últims anys: Rubianes solamente. Des de 1997 fins a 2006 va representar-la cada nit al Club Capitol. Després de tants anys, per què no introduïa text nou: “’Nene, però si a mi ja em va bé, no ves que hago lo mismo y cada vez viene más gente…”. Rubianes, enyoradíssim. Va morir al 2009 d’un càncer de pulmó. Tenia 61 anys. Ara tindria 75 anys. I seguiria omplint el Club Capitol. Ara l’ha comprat una immobiliària per fer una flagstore d’una gran empresa tipus Zara. Buenafuente sobre Rubianes, diumenge a les 23:40 a La 1 en català.

Xavier Sardà també debuta, dissabte després del futbol a La 1

Diumenge Buenafuente i dissabte Xavier Sardà, els dos ex de la Cadena SER, que van fer junts La ventana i després també junts Tot per l’audiència a TV3. Sardà recupera l’esperit d’Obrim fil però ara en castellà per tota Espanya i els dissabtes per lluitar contra Ricard Ustrell a TV3. Serà a les 22:35 dissabte. Seguirà Anna Boadas, afegiran Pep Plaza, Torito i Txabi Franquesa i els tertulians seran els de sempre: Víctor Amela, Judit Mascó, eventualment Loles León, Paz Padilla i un madrileny omnipresent per dissimular: Gonzalo Miró.
Informa: ELNACIONAL.CAT (23-IX-2022)

87 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: