REVÉS A VOX EN EL POLS A PUIGDEMONT, ARA A ROMA: REBUTJAT EL RECURS I HAURÀ DE PAGAR COSTES

(MARTA LASALAS )

La Cort de Cassació de Roma ha donat una resposta ràpida al recurs que va presentar Vox contra la decisió del tribunal de Sàsser de deixar-los fora del procés en què es va decidir sobre l’extradició del president Carles Puigdemont. La formació d’ultradreta va recórrer contra aquella decisió aquest dimecres i l’endemà el tribunal ja es va pronunciar rebutjant el recurs i condemnant el partit de Santiago Abascal a pagar les costes judicials.

Puigdemont va ser detingut el passat 23 de setembre quan va viatjar de Brussel·les a l’Alguer per participar a l’aplec de cultura popular Adifolc. La jutgessa el va deixar en llibertat però el va convocar a una vista a Sàsser per decidir sobre l’extradició. Vox es va presentar el dia indicat a la vista amb la voluntat de personar-se, igual com havia actuat al Suprem espanyol com a acusació popular . Això no obstant, el tribunal de Sàsser va rebutjar la seva intervenció i els va obligar a abandonar la sala abans de començar.

Finalment, el tribunal va deixar en suspens la decisió fins que el Tribunal de Justícia de la UE es pronunciï sobre les qüestions prejudicials que el jutge instructor Pablo Llarena va presentar en relació a les euroordres. La sala de Sàsser va acceptar que les qüestions prejudicials havien aturat les euroordres tot i que el Suprem espanyol insistia que seguien vigents. Puigdemont va quedar en llibertat.
Recurs a Roma

Vox va presentar dimecres un recurs a la cort de Cassació de Roma. La subsecretària nacional jurídica de la formació, Marta Castro, que va ser l’encarregada de presentar-se a la cort de Sàsser l’octubre passat, va viatjar a Roma per defensar de nou la participació del seu partit a la causa. Ho va fer acompanyada de l’equip jurídic italià, que encapçala el lletrat italià Ovolio Antero.

“Vox no entén que no puguem ser part i seguir defensant la unitat d’Espanya tal com ho hem fet sent acusació popular davant del Suprem. Per descomptat, seguirem lluitant i no consentirem que els separatistes segueixin emparant-se en la Unió Europea per aconseguir el seu propòsit de segregar el territori nacional i vulnerar la sobirania nacional”, va declarar Castro a les portes del palau de Justícia romà.

L’endemà mateix la Sesta Sezione de la Cort de Cassació es va pronunciar, segons s’ha pogut saber avui: “rebutja el recurs i condemna al pagament de les costes judicials”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (17-XII-2021)

184 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: