RIDÍCUL I PREOCUPANT! EL GOVERN D’ARAGÓ SUBVENCIONA EL CATALÀ AMB…5.000 EUROS !

La Direcció General de Política Lingüística del Govern d’Aragó només destinarà 5.000 euros per a la difusió i implementació de mesures a favor del català a la comarca del Baix Cinca. Una partida irrisòria que demostra la poca voluntat de l’executiu presidit pel socialista Javier Lambán per fer alguna cosa de profit amb les llengües pròpies del territori.

Amb aquesta quantitat pressupostària, les autoritats d’aquesta porció de la Franja pretenen impulsar el programa de foment de la lectura en català ‘Contes a la vora del riu’ i un concert de música folk.

Pel que a l’aragonès, el govern de Lambán, ha aprovat una partida de 5.000 euros més per a la promoció d’aquesta llengua a la comarca de la Chacetania, que invertiran en l’edició d’un conte en aragonès, el desenvolupament de recursos museogràfics i a l’estudi de l’origen i el significat dels noms propis del territori.

El president de l’Aragó, Javier Lambán, és conegut pel seu anticatalanisme. Més enllà de les seves crítiques personals als presidents Carles Puigdemont i Quim Torra i atacs constants a l’independentisme o d’utilitzar el conflicte de Sixena per atacar a Catalunya, el polític aragonès, fent gala de la seva ignorància, ha arribat al punt de menystenir la història de la literatura catalana i ridiculitzar els escriptors catalans que escriuen en la seva llengua.
Informa:LAFRANJA.NET (20-4-2021)

372 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: