RIDÍCUL POLÍTIC D’ESPANYA I DE TVE EN EL PARTIT DE FUTBOL CONTRA KOSOVO

L’ambaixador dels EUA al Kosovo, Phillip S. Kosnett, ha deixat en ridícul Espanya i la seva negativa a reconèixer aquest país en el partit que avui ha enfrontat. L’ambaixador no ha dubtat a llançar enmig de la polèmica un missatge de suport al Kosovo abans del partit, celebrant la seva oficialitat.

“Desitjo sort al Kosovo en el seu partit contra Espanya. Sempre és un moment d’orgull quan pots jugar sota la bandera del teu país onejant a l’estadi”, ha indicat, en una clara rèplica als recels espanyols.

La indignació ha esclatat al Kosovo després que hagi transcendit que TVE ha prohibit el nom del país i també l’himne en la retransmissió avui del partit amb la selecció espanyola. El diari Epoka Ere s’ha fet ressò del malestar, que deriva del fet que Espanya no vol reconèixer el Kosovo per no establir un precedent per a Catalunya en una independència unilateral.

“La televisió pública espanyola, TVE, deixarà d’emetre el moment en què es canti a Sevilla l’himne nacional del Kosovo abans del partit per a la classificació del grup B per al Mundial. A més, els comentaristes de la televisió de l’estat espanyol tenen prohibit mencionar la paraula Kosovo mentre comentin el partit”, ha lamentat.
Finalment els himnes han sonat, però sense cap presentació.I en el marcador de l’estadi ,Kosovo era escrit en minúscula!
També els periodistes de TV1 han sigut obligats a ometre la paraula Kosovo i parlar sempre d’un partit “contra la selecció de la federació de Kosovo” o contra una selecció del “territori de Kosovo”. Més ridícul impossible.
“El partit d’avui és al centre de la controvèrsia diplomàtica entre el Kosovo i Espanya. Espanya és un dels tres països juntament amb Grècia i Geòrgia, que no reconeixen la independència de Kosovo. El país ibèric s’oposa a la independència del nou estat europeu, principalment a causa de Catalunya, la seva comunitat del nord-est, que va votar en un referèndum el 2017 independitzar-se d’Espanya”, afegeix el diari.

Segons Epoka Ere, la Federació de Futbol de Kosovo ja va amenaçar Espanya de no jugar el partit si no es respectaven els seus símbols nacionals. I explica que finalment Espanya ho va acceptar per pressions internacionals de la UEFA i la FIFA.

Ara però el problema s’ha traslladat a TVE i la transmissió que ha fet i es queixa també que en la roda de premsa del seleccionador espanyol, Luis Enrique, el canal va afirmar dimarts que havia parlat de l’equip de la “Federació de Futbol de Kosovo”. Però el cert és que Luis Enrique no ho va fer així en cap moment.
Informa:ELNACIONAL.CAT (31-23-2021)

289 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: