RIPOLL RECLAMA SABER “TOTA LA VERITAT” SOBRE ELS ATEMPTATS DEL 17-A

Per tot això, el ple municipal ha demanat a l’executiu de Pedro Sánchez que “doni explicacions sobre les notícies i els documents publicats” i que justifiqui “els motius pels quals el CNI no va intervenir per alertar a la resta de cossos policials per desarticular la cèl·lula i evitar els atemptats”. “Des de Ripoll reclamem la màxima transparència, com hauria de ser en un estat democràtic del segle XXI, perquè la població no podrà superar el dol fins que sàpiga tota la veritat”, ha denunciat l’alcalde, Jordi Munell (JxCat).

A més, també ha sol·licitat al ministeri de Justícia que permeti a l’Ajuntament personar-se en la causa que investiga l’Audiència Nacional. Aquest tribunal ha rebutjat dues vegades que l’Ajuntament es personi com a acusació popular perquè considera que la població “no és víctima ni ha sortit perjudicada”.

D’altra banda, la regidora socialista, Encarni Mora, ha indicat que el seu partit també vol que s’aclareixin les informacions que publicava a ‘Público’ i que es depurin responsabilitats polítiques, però ha puntualitzat que també demanen que es depurin les “responsabilitats periodístiques atès que s’estan qüestionant la veracitat dels documents publicats”.

D’altra banda, Silvia Orriols, regidora de Front Nacional de Catalunya (FNC) –un partit racista i independentista–, ha puntualitzat que el seu partit votaria a favor tot i que està en contra de “focalitzar l’atenció cap al CNI”. “Sense actors i sense la voluntat de destruir-nos, no hi hauria hagut possibilitats de portar la tragèdia”, ha afirmat abans de rebutjar “el salafisme” i la “guerra bruta” de l’Estat.

Informa:ARA.CAT (23-7-2019)

372 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: